Küpem Var Aşım Var Tek Eksiğim Sıcak Bir Yuva

Mamak Belediyesi aralarında cins ırklarında bulunduğu sahipsiz hayvanlara sıcak yuva bulmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı.

Küpem Var Aşım Var Tek Eksiğim Sıcak Bir Yuva
*'Küpem Var Aşım Var Tek Eksiğim Sıcak Bir Yuva'
Mamak Belediyesi aralarında cins ırklarında bulunduğu sahipsiz hayvanlara sıcak yuva bulmak amacıyla yeni bir uygulama başlattı.
Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, 'Küpem Var Aşım Var Tek Eksiğim Sıcak Bir Yuva' sloganıyla belediyenin resmi internet sitesinden rehabilitasyon merkezinde bulunan sokak hayvanlarının bilgilerini ve fotoğraflarını paylaşarak yuva bulmaya başladı. Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Geçici Bakımevi'ne getirilen sahipsiz hayvanların aşı, tedavi ve kısırlaştırma çalışmaları yapıldıktan sonra veteriner kontrolünde sağlığına kavuşturuluyor. Sahipsiz hayvanlara kucak açmak isteyen hayvan severler www.mamak.bel.tr adresine girerek buradan istedikleri hayvanı ücretsiz olarak sahiplenebilecek.
Mamak'ta Sahipsiz Hayvanlar Yeni Sahiplerini Arıyor Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne bağlı veteriner ekipleri ilçe sınırlarında sahipsiz ve başı boş olarak dolaşan köpekleri merkeze götürerek ilk olarak aşılarını yapıyor. Köpeğe takılan kulak küpesiyle sahipsiz köpekler kayıt altına alınarak kimlik kazandırılıyor. Kamera sistemiyle de sürekli gözetim altında tutulan merkezde hayvanların bütün ihtiyaçları gideriliyor. Ayrıca belediye uzman veterinerleri resmi internet sayfası üzerinden hayvan sahiplenmek isteyen vatandaşları sahiplenmeden öncesi ve sahiplendikten sonrası ile ilgili yapılması gerekenler konusunda bilgilendiriyor. Veterinerler; "Öncelikli olarak hayvanlara karşı bir sevginin olması gerekiyor. Bunun yanı sıra kişi kendine en uygun cins köpeği seçmeli ve köpek sahiplenirken bunu hangi amaçla yaptığını iyi bilmeli. Köpek sahiplendikten sonra da günlük olarak egzersizlerine dikkat edilmeli ve aşıları tam yaptırılmalı" dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209