Kreş Öğrencilerine Yangın Tatbikatı

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, okul öncesi eğitim alan öğrenciler başta olmak üzere ilköğretim okulları ve liselerde sivil savunma, deprem ve yangın eğitimi vermeye devam ediyor.

Kreş Öğrencilerine Yangın Tatbikatı

Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürlüğü, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün talimatları doğrultusunda okul öncesi eğitim alan öğrenciler başta olmak üzere ilköğretim okulları ve liselerde sivil savunma, deprem ve yangın eğitimi vermeye devam ediyor. Bu projeyle çocuk ve gençlerde sivil savunma bilincini arttırmayı hedefleyen Sivil Savunma Müdürlüğü, Kartal Belediyesi Atalar Çocuk Gelişim Merkezi’nde uygulamalı yangın eğitimi ve tatbikatı yaptı.

Eğitim kapsamında anaokulu öğrencilerine deprem ve yangın gibi afet anlarında nasıl davranmaları ve neler yapmaları gerektiği ve kendilerini nasıl koruyacakları detaylı şekilde anlatıldı. Daha sonra miniklere tek tek baret giydiren Kartal Belediyesi Sivil Savunma ekibi, afet ve yangın anında yapılması gerekenleri uygulamalı olarak gösterdi.

Eğitimin ardından minikler, sirenle birlikte en kısa sürede okulu boşalttılar.
Okullarda sivil savunma eğitimi veren müdürlük teknisyenlerinin, okul müdür ve öğretmenlerinin rehberliğinde “çocuklara davranış” ve “pedagojik formasyon” eğitimi aldığını vurgulayan Kartal Belediyesi Sivil Savunma Müdürü Muhittin Beyaz, “eğitmen teknisyenlerimiz, çocuklarla iletişim konusunda uzmanlardan eğitim aldıkları için gereken donanıma sahiptir. Bu kapsamda bilimsel olarak özellikle okul öncesi çağı çocuklara eğitim verirken ‘Oyundayım’ yöntemini kullanıyoruz. Ekran görseli veya kostümlü karakterler yaratıp çocuklar için konuyu daha ilgi çekici hale getiriyoruz. Bu da çocuklarla yaptığımız eğitimlerde daha iyi sonuçlar almamızı sağlıyor” dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209