KİTAPLA BULUŞMA NOKTASI

Yapımı tamamlanan Yavuz Selim Bilgi Parkı’ndaki Halk Kütüphanesi hizmete girdi. İlçedeki öğretmen ve öğrenciler, toplam 3 bin 500 kitabın yer aldığı kütüphaneye yoğun ilgi gösteriyor.

KİTAPLA BULUŞMA NOKTASI
HABERİN GALERİSİ
KİTAPLA BULUŞMA NOKTASI

KİTAPLA BULUŞMA NOKTASI

 Esenler Belediyesi’nin Yavuz Selim Bilgi Parkı’nda hizmete giren Halk Kütüphanesi’ne ilçedeki okullardan öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösteriyor. Son olarak Atatürk İlköğretim Okulu ile İbrahim Turhan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Halk Kütüphanesi’ni ziyaret etti. Öğretmenleri eşliğinde kütüphaneyi gezen Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri, kitapları inceleyerek kütüphane hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Diğer taraftan İbrahim Turhan Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri de hazırladıkları Pusula Dergisi Yayın Kurulu toplantısını Halk Kütüphanesi’nde yaptı. Toplantı öncesinde kütüphaneyi gezen öğrenciler, kitapların hepsine büyük bir ilgi gösterdi. Öğrencilere Yavuz Selim Bilgi Parkı ve Halk Kütüphanesi ile ilgili bilgi veren Halk Kütüphanesi sorumlusu Yasemin Polat, “Bilgi Parkı kitapla buluşma noktası olacak. Bilgi parkına gelen öğrenciler binlerce kitapla tanışma fırsatı bulacak” dedi. Kütüphanenin işleyişi hakkında da öğrencilere bilgi veren Polat, kütüphaneye üye olanlara ödünç kitap verdiklerini söyledi. Öğretmenlerin kitaplar arasında ders yapmaları için yeni çalışmalar yapacaklarını da anlatan Polat, kitaplar üzerine söyleşi programları düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Pusula Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni Cemalettin Mesken de dergicilik faaliyetinin düşünce hayatına azami ölçüde katkı sunduğunu, bu faaliyet sayesinde farklı paydaların ortak bir çatısı altında düşüncelerini yansıtma imkânı bulduklarını söyledi. Söyleyecek sözü olan herkesin dergi faaliyetinde muhakkak yer alması gerektiğini dile getiren Mesken, bu toplantının burada gerçekleşmesine vesile olanlara ve öğrencilere teşekkür etti.


Pusula Dergisi Yayın Kurulu Üyesi Mahmut Balcı da Esenler halkına ve gençlerine yönelik açılan kütüphanenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Balcı, yaptığı kültürel hizmetten dolayı Esenler Belediyesi’ne teşekkür etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209