Kentsel Dönüşüm İçin İlk Adım Atıldı 51.096 Bina ve İş Yeri Yeniden Yapılanacak.

16.05.2012 tarihli ve 6306 sayılı “ Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun“ çerçevesinde, bölgedeki "Riskli Yapıların" tespiti hususunda yapılacak çalışmalar için İstanbul Aydın Üniversitesi ve Küçükçekmece Belediye Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Kentsel Dönüşüm İçin İlk Adım Atıldı 51.096 Bina ve İş Yeri Yeniden Yapılanacak.

 Kentsel Dönüşüm İçin İlk Adım Atıldı

 

16.05.2012 tarihli ve 6306 sayılı “ Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun“ çerçevesinde, bölgedeki "Riskli Yapıların" tespiti hususunda yapılacak çalışmalar için İstanbul Aydın Üniversitesi ve Küçükçekmece Belediye Başkanlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol Küçükçekmece Belediyesi Başkanı Aziz Yeniay ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın tarafından İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli ve Öğretim Üyeleri eşliğinde imzalandı.

 

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çalışmalara başlayan ve afet riski yüksek olan bölgeleri belirlenen Küçükçekmece Belediyesi, riskli yapıların tespiti konusunda rapor yetkisi olan İstanbul Aydın Üniversitesi ile bir anlaşma imzaladı.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan kanunla da desteklenen proje ile ilgili riskli yapıların tespiti konusunda lisanslandırılan kurum ve kuruluşlar arasında İstanbul Aydın Üniversitesi İnşaat Mühendisliği de bulunuyor Ülkemizde sadece altı kurum tarafından verilen Teknik İnceleme Raporu için İstanbul Aydın Üniversitesi’de ilgili bakanlık tarafından yetkilendirildi. Yapılan anlaşma doğrultusunda Küçükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde bulunan yapıların Teknik İnceleme Raporu İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından verilecek. Yapı sahipleri tarafından yapılan başvurular sonucu inceleme yapacak olan üniversite, Florya kampüsünde bulunan Teknoloji Merkezi’ndeki laboratuarlarda gerekli testleri yaparak sonuçları raporlandırılacak.

 

Anlaşma sonrası bilgi veren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “binaların sağlıklı olup olmadığını bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle gerekli teknik alt yapı desteğini İstanbul Aydın Üniversitesi’nden alacağız. Yaptığımız incelemeler sonucu üniversitenin teknolojik alt yapısının uygunluğunu gördük özellikle de inşaat alanında çok büyük bir yatırım yapılarak en iyiler arasında yer alacak inşaat laboratuarları kurulmuş. Bilim insanı anlamında da çok değerli akademisyenleri bünyesinde barındırıyor. Bu nedenle İstanbul Aydın Üniversitesi ile bir protokol imzalıyoruz. 6306 sayılı yasanında öngörüsünde riskli yapıları İAÜ ile belirleyeceğiz. Ayrıca üniversitenin ilçe sınırlarımız içerisinde oluşu da bina sahibi vatandaşlarımız için büyük kolaylık sağlayacaktır. Kanarya Mahallesinin bir bölümü ve Küçükçekmece Meydan ve çevresi afet riskli alan ilan edildi. Önümüzde bir süreç var bu bölgeler için start vermiş olduk. Üniversitenin de altyapısını ve bilim insanlarının deneyimini de kullanarak can ve mal güvenliğinin, huzurun olduğu yeni bir şehir yaratacağız. 51.096 bina ve işyeri 15 yıllık bir sürede değişim görecektir” dedi.

 

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın’da bu anlaşmadan çok memnun oldukları belirterek, “ilk kurulduğumuz günden beri Küçükçekmece Belediye Başkanımızın bizlere büyük yardımları olmuştur. Her alanda destek görüyoruz. Kendileri ile farklı alanlarda başka projeler yürütüyoruz. Üniversitemizin bütün birimleri belediyemize hizmet vermektedir. Kentsel dönüşüm projesi bizim içinde önemli, toplumun ve toprağın ihtiyaçlarını karşılamak bizim başlıca görevimizdir. Programlarımızı ve teknik alt yapımızı öncelikle bölgemizin sonra ülkemizin ve dünyanın ihtiyaçlarını temel alarak kurguluyoruz. Riskli bir bölge ve riskli bir ülkede yaşıyoruz. Bu nedenle bizde üniversite olarak inşaat alanına ve deprem başta olmak üzere afetlere karşı hazırlıklara büyük önem veriyoruz ve bu anlamda birçok çalışma yürütüyoruz. Bu anlaşma her anlamda hayırlı çalışmaları beraberinde getirecektir” dedi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209