KARTAL’DA HALK OYLAMALARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Kartal Belediyesi tarafından yirmi gün içinde yapılan “Park ve Pazar yeri” ile ilgili iki halk oylamasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

KARTAL’DA HALK OYLAMALARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ
 Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz konuyla ilgili verdiği bilgi de şunları söyledi;  

“Kartal Belediyesi olarak sosyal belediyeciliğin gereği halkımız için çok sayıda projeyi uygulamaya koyduk. Dört yılda 170 proje gerçekleştirmişiz. Halen 30 proje üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Her projemizde insan odaklı çalışmalar yaptık.

Belediyeciliği salt yol yapan, asfalt seren, temizlik işlerine bakan konumda tutmadık. Sosyal yönü ile de her kesim için önemli projeleri gerçekleştirdik.  Sosyal yardımlardan eğitim programlarına, festivallerden gezi uygulamalarına değin halkımıza hizmet götürüyoruz.Engelliler, kadınlar, çocuklar, gençler için değişik içeriklerde projeler de uyguladık. Halk ile birlikte ve halkın da onayını alarak yaptığımız çalışmalar başka belediyelerce de örnek alındı. 

Bu kez Uğur Mumcu Mahallesi Ihlamur Sokak ve Akasya Sokağın olduğu bölgede park yeri ile ilgili değişik öneriler ile belediyemize başvuru olunca, hemen  halk oylaması ile kararı çözme yoluna gittik. Yeni hizmet binamızın yapımı tamamlanmak üzere... Belediye hizmet binamız ayrı ayrı yerlerde değil, tek binada hizmet verecek.

Akıllı bina ile Kartal Belediyesi hizmet akışı kolaylaşacak. Doğal olarak bu bölgede Cuma günleri kurulan pazarın geleceğinin ne olması gerektiğini de halka sorma kararı aldık. Çünkü oldukça farklı görüşler vardı. Bu durumda iki halk oylaması yaptık.

Uğur Mumcu Mahallesi Ihlamur Sokak çevresinde 502 vatandaşımız oylamaya katıldı. Pazar yerinin geleceği için yapılan Yukarı Mahalle’deki oylamaya 920 vatandaşımız katıldı. Böylece kısa sürede iki halk oylaması ile iki sorunun aşılmasını halkımızın desteği ile sağladık. Katılımcılara ve katkıda bulunanlara teşekkür ediyorum “dedi.



 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209