Kartal’da Festival Keyfi Yaşanıyor

Festival alanını dolduran binlerce Kartallı, Kolpa Grubu’nun şarkılarıyla coştu. Türk Halk Müziği sanatçısı Ekrem Şahin, özgün seçki eserleri Kartallılar için söyledi.

Kartal’da Festival Keyfi Yaşanıyor
 29. Kartal Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor. Birbirinden hareketli şarkıları seslendiren Kolpa grubu, Kartallılara unutulmaz bir gece yaşattı. Kartallılar tarafından büyük ilgiyle izlenen konserde Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konseri Kartallıların arasında izledi.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kartal Kültür Sanat Festivali bu yıl da tüm coşkusuyla sürüyor.  Festival Kapsamında sahneye çıkan Türk Halk Müziği sanatçısı Ekrem Şahin, türkülerini Kartallılar için söyledi. Sanatçı Şahin, Halk Ozanı Aşık Veysel, Mahzuni Şerif ve Ahmet Kaya’nın şarkılarından oluşan eserleri seslendirdi. Konserin sonunda Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına sanatçı Şahin’e plaket verdi.

Kartal Kolpa Grubu ile coştu

Festival’de Kolpa Grubu, Kartallılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Kolpa, Kartal Meydanı’nı dolduran binlerce Kartallının tezahürat ve alkışları arasında sahneye çıktı. Kolpa Grubu’nun solisti Barış Yurtçu, albümde yer alan şarkılarını Kartallılar için söyledi. Konserde, festival alanını dolduran binlerce Kartallı, Kolpa’nın sevilen şarkılarına eşlik etti, doyasıya eğlendi.    

 Başkan Öz, konseri Kartallıların arasında izledi

Kolpa Grubu’nun konseri tüm coşkusuyla devam ederken Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, konseri Kartallıların arasında izledi. Kartal Meydanı’nı dolduran gençler, Başkan Öz’e büyük sevgi gösterisinde bulundu. Gençler Başkan Öz ile bolca hatıra fotoğrafı çektirdi. Kartal Belediyesi Başkanvekili Ergun Öztaner, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, Başkan Öz’le birlikte plaket töreni için sahneye çıktı.   Plaket törenin ardından bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallılarla gurur duyduğunu ifade ederek “sizlerin, gençlerin eğlencesinden büyük bir keyif aldım. Konserde bir şey dikkatimi çekti. Bir grup genç de Atatürk heykelinin altında eğleniyordu. Ata’yı hiçbir zaman gönlümüzden çıkarmıyoruz. İçimizde yaşatıyoruz” diye konuştu. Başkan Öz’ün konuşmasının ardından Kolpa Grubu,   meydanı dolduran binlerce Kartallıyla birlikte “Kartal’ı seviyorum” sloganını hep bir ağızdan söyledi.

29. Kartal Belediyesi Kültür Sanat Festivali ünlü sanatçıların katıldığı konserlerle sürüyor.  Önümüzdeki günlerde müzik dünyasının ünlü sanatçıları, Hüseyin Turan, Zeliha Sunal, Faruk K. Musa Kurt, Edip Akbayram Kartallılarla bir araya gelecek. Kartal Festivali kapsamında açılan 3. Kartal Kitap Fuarı, birçok gazeteci, yazar ve edebiyat eleştirmenine ev sahipliği yapıyor. 5 Temmuz tarihine kadar sürecek olan Kartal Kitap Fuarı’nda birçok yazar, edebiyatçı Kartallılarla söyleşi ve imza günlerinde buluşmaya devam edecek

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209