Kartal Belediyesi’nden Geri Dönüşüme Destek Kampanyası

Kartal Belediyesi, atık yağ toplayan vatandaşa teşvik hediyesi dağıtıyor.

Kartal Belediyesi’nden Geri Dönüşüme Destek Kampanyası

 Kartal Belediyesi bitkisel atık yağların geri dönüşümüne destek için yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında atık yağ toplayan vatandaşlara ayçiçeği yağı, tişört, temizlik malzemesi, terlik, önlük hediye ediliyor.

Kartal Belediyesi, bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı önlemek için yeni bir kampanya başlattı. Kartal genelinde evlerinde 5 litre atık yağ toplayan vatandaşlara 1 litre ayçiçeği yağı hediye eden, Belediye ayrıca iş yerlerinde toplanan atık yağlar içinde tişört, temizlik malzemesi, terlik, önlük ve bulaşık sabunu hediye ediyor. Kartal Belediyesi bu vesileyle hem çevre ve doğayı korurken hem de vatandaşların ekonomisine katkıda bulunuyor.

Lavaboya dökülen 1 litre atık yağın, 1 milyon litre suyu kirlettiğinin bilinciyle çevre ve doğayı koruma amaçlı bitkisel atık yağların toplanması için birçok projeyi hayata geçiren Kartal Belediyesi, kurumsal bir firma işbirliğiyle yeni bir projeye daha imza attı. 6 Eylül’de başlayan yeni kampanya dahilinde, Kartal’da yaşayan ve evlerinde atık yağlarını toplayan vatandaşlara, topladıkları atık yağ karşılığında temiz yağ verilmeye başlandı. Evlerin haricinde iş yerlerini de kapsayan kampanyada, atık yağ toplayan iş yerlerine de başta tişört, temizlik malzemesi, terlik, önlük ve bulaşık sabunu olmak üzere çeşitli hediyeler verilmeye başlandı.

Alo Çevre Hattı’na bağlı olarak 444 28 45 Alo Atık Hattı’nı da kuran Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, bu vesileyle 2011 yılında Kartal’da 83879 kg bitkisel atık yağ toplamayı başardı.

Toplanan atık yağların geri dönüşümü noktasında da hassas davranan Kartal Belediyesi, atık yağların Biodizel’e dönüşmesini sağlıyor. Soya yağı, kanola yağı gibi bitkisel yağlar ile hayvansal yağlardan elde edilen atık yağlar, dizel motorlarda kullanılmak üzere yenilenebilir yakıta dönüştürülüyor.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209