Karanlığı Bastonlarıyla Aydınlattılar

Şişli Belediyesi, “15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü”nde Şişli’deki görme engellilerin sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi.

Karanlığı Bastonlarıyla Aydınlattılar
 Şişli Belediyesi’nin organize ettiği yürüyüşte, Altı Nokta Körler Derneği üyesi görme özürlüler, Şişli Meydanı’ndan başlayarak Cevahir Alışveriş Merkezi önüne kadar beyaz bastonlarıyla yürüdüler.

Yürüyüşe, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok'un yanı sıra görme engellilerden oluşan çok sayıda grup katıldı. Etkinliğe ilişkin konuşan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, engellilerin yaşadıkları sıkıntıların en kısa sürede giderilmesi gerektiğini belirterek, "Biz Şişli Belediyesi olarak engelliler için ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Beş saniye gözlerimizi kapatırsak onların neler çektiğini anlayabiliriz" dedi.

Altı Nokta Körler Derneği İstanbul Şube Başkanı Murat Demirok ise , "Artık hükümetler, yöneticiler engellerin sorununa göre çözüm üretmeli. Sorunlarımızı duysunlar" diye konuştu.

 Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve beraberindekiler, yürüyüş sırasında gözlerini bantlarla kapattı. Grup, "Körüm beyaz bastonumla yaşamın içindeyim", "Körüm öğrenebilirim eğitimime destek ver" yazılı pankartlarla Cevahir AVM’ye doğru yürüdü. Yürüyüşün sonunda Mustafa Sarıgül, Şişli’de tüm menüsü görme engellilere yönelik düzenlenen ilk lokantanın açılışını görme engelli yurttaşlarla birlikte yaptı. 






SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209