KADININ GÜCÜ YÜREĞİNDEDİR

Esenler Belediyesi Kadın Meclisi, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde 2013 yılı 2. Olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan eğitimci yazar Saliha Erdim, yürek gücünün bilek gücünden her zaman kuvvetli olduğunu söyledi.

KADININ GÜCÜ YÜREĞİNDEDİR
 Esenler’de yaşayan kadınların sorunlarını tespit edip, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini geliştirmek amacıyla kurulan Esenler Belediyesi Kadın Meclisi, 2013 yılı 2. Olağan toplantısını gerçekleştirdi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda Ümmühan Aygün’ün başkanlığındaki Esenler Belediyesi Kadın Meclisi, kadın meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan toplantıda konuşan Kadın Meclisi Başkanı Ümmühan Aygün, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü oluşu nedeniyle bu günün anlam ve önemine dikkat çekerek, “Bu anlamlı günümüzü gururla, sevinçle ve minnetle kutluyoruz” dedi. Türk kadınının ülkemizi temsil etmeye her zaman hazır olduğunu söyleyen Aygün, Türk kadının her zaman güçlü olduğunu belirtti. Bizim toplumumuzda kadının hem toplumun, hem de ailenin temeli olduğunu dile getiren Aygün, “Eğer kadın mutluysa, toplum da mutludur. Eğer toplum huzurluysa ülke de huzurludur” diye konuştu.

Aygün’ün konuşmasından sonra söz alan AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat ise; tüm kadınların Kadın Hakları Gününü kutlayarak, “Tarih boyunca erkeklerin gölgesinde kalan biz kadınlar, daha fazla söz sahibi olmak istiyoruz” dedi. Toplumda yaşanan kadın hakları ihlallerine dikkat çeken İnat, AK Parti hükümetinin kadınlarla ilgili yaptığı çalışmaları bu anlamda çok caydırıcı bulduğunu belirtti.
 

İKİ KANATTAN BİRİYİZ

Esenler Belediyesi Kadın Meclisi, eğitimci yazar Saliha Erdim’in konuşmasıyla devam etti. Erdim, kadın haklarına dikkat çekerek, kadınların yürek gücünün olduğunu ve bilek gücünün hiçbir zaman yürek gücünün önüne geçemeyeceğini söyledi. Müslüman bir toplumda kadın haklarının söz konusu olmaması gerektiğini söyleyen kadın ve erkeğin hayat semasında uçan insanlık kuşunun iki kanadı gibi olduğunu belirtti.  Bir insanın moral ve inanç dinamiklerini ayakta tutması gerektiğini ifade eden Erdim, “Siz neye inanırsanız hayatınızda o gerçekleşir” dedi. Güçlü olmak için önce iyi ve bilgili bir insan olmak gerektiğini anlatan Erdim, aile içi iletişimin de önemine dikkat çekerek, “Eşinizi elin adamı olarak görmekten vazgeçin. Eşinize saygılı davranın. Kız ve erkek çocuklarımızı adaletli, ölçülü sevelim. Sosyal hayatınız olsun; ama eşinizi ve çocuklarınızı ihmal etmeyin” dedi.

Erdim’in konuşmasının ardından toplantı,  Kadın Meclisi Başkanı Ümmühan Aygün’ün Erdim’e ve AK Parti Esenler İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem İnat’a günün anısına birer çiçek takdim etmesinin ardından sona erdi. 


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209