KADINA ŞİDDETTE ÇEŞİTLİLİK ARTTI

KADINA SADECE FİZİKSEL ŞİDDET DEĞİL PSİKOLOJİK, EKONOMİK, CİNSEL, TOPLUMSAL VE HATTA DİGİTAL ŞİDDET DE UYGULANIYOR

KADINA ŞİDDETTE ÇEŞİTLİLİK ARTTI
 Bakırköy Belediyesi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği işbirliği ile Dernek Başkanı Prof. Dr. Gaye Erbatur’un moderatörlüğünde gerçekleşen “Kadına Şiddete Hayır!” panelinde konuşan Av. Canan Arın günümüzde kadına yönelik şiddetin çeşitliliğinin arttığını belirterek kadına sadece fiziksel değil ekonomik, psikolojik, toplumsal, cinsel ve hatta digital şiddette uygulandığını söyledi.

 

Türkiye’nin kadına şiddeti önlemek amacıyla yapılan İstanbul Sözleşmesine birçok devletten önce imza attığını fakat sözleşme hükümlerini uygulamadığını belirterek konuşmasına başlayan Av. Canan Arın şunları söyledi: Türkiye kadına yönelik şiddet mücadelesine 1980’lerin sonunda Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı’nı kurarak başladı. Bu zamana kadar kadında kocamdır ne yapsa yeridir anlayışı vardı. Şiddet dediğimiz zaman sadece fiziksel şiddet anlaşılmasın. Günümüzde kadına yönelik şiddetin çeşitliliği arttı ve birkaç tür bir arada kullanılıyor. Kadına yönelik şiddet dediğimiz zaman artık fiziksel şiddetin yanı sıra ekonomik, psikolojik, toplumsal, cinsel ve hatta digital şiddete de bakmalıyız. Herkes şunu bilmeli şiddet sadece fakir, ev hanımı, okumamış kadına uygulanmıyor zengin, üniversite mezunu, işi gücü yerinde kadınlar da şiddet görüyor. Cumhurbaşkanımızın gündemi değiştirmek için ”Kadın-erkek eşit değildir, bu işin fıtratında yok” diyor , başta kadınlar toplumun bütün kesimleri tartışmaya giriyor. O arada neler yapılıyor onlara bakmak lazım. Kadına yönelik siyasi irade yoktur, olmamıştır. Şiddete uğramış kadınlar derhal karakola, cumhuriyet başsavcılıklarına, aile mahkemelerine, kaymakamlık ve valiliklere başvurmalılar.

 

Panelin diğer konuşmacısı Bakırköy Belediye Meclisi üyesi Hatice Selli Dursun da Bakırköy’de 2015 yılında kadın sığınma evi açacaklarını müjdesini vererek,” Bakırköy Belediyesi olarak 2015 yılında kadın sığınma evini açacağız. Tabii bu açılışı yaparken birçok yerde yapıldığı gibi  davul-zurnayla açmayacağız. Kadın Sığınma Evi’nin yeri güvenlik nedeniyle bilinmeyecek. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda hizmete açılan Bakırköy Kadın Danışma Evi’nden 21 gönüllümüz tarafından 700 kadına psikolojik ve hukuksal danışmanlık hizmeti verildi. Şu an Danışma Evimizde 7 psikolog ve 3 hukukçu gönüllü olarak hizmet vermeye devam ediyor.”şeklinde konuştu.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2014, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209