KAÇ BABA KAÇ’IN GALASI YAPILDI

Bakırköy Belediye Tiyatroları tarafından sahnelenen Kaç Baba Kaç oyununun galası Bakırköy Belediyesi Yunus Emre Kültür Merkezi Müşfik Kenter sahnesinde yapıldı.

KAÇ BABA KAÇ’IN GALASI YAPILDI

Ray Cooney’in yazdığı Haldun Dormen ve Kemal Uzun’un çevirdiği Haldun Dormen ‘in yönettiği oyunun galasını Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Bakırköy Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Meltem Ünal Erzen, Haldun Dormen’in oğlu Ömer Dormen ve gelini Gazeteci-Yazar Ayşe Arman, Göksel Kortay, Engin Uludağ, Tijen Par, Murat Cevher, Yıldırım Memişoğlu (Ali Desidero) gibi isimlerin yanı sıra yüzlerce tiyatrosever izledi. 

Fars (güldüren oyun) türünün iki usta ismi; yazar Ray Cooney ve yönetmen Haldun Dormen’i bir araya getiren oyunda Erol Ozan Ayhan, Emre Koç, Yonca Cevher, Ali Rıza Kubilay, Nurhayat Atasoy, Alper Kut, Nevşim Ayşen Erzat, Didem Germen, Zeynep Köse Şengünler, Bulut Akkale, Murat Şenol ve Aytekin Özen rol alıyorlar.

Oyunla ilgili konuşan Türk tiyatrosunun yaşayan efsanelerinden yönetmen Haldun Taner,”Hiç kuşku yok ki, bizde çok sevilen Ray Cooney müthiş bir fars ustası. Matematiksel bir kafayla oyunlarını en ince noktasına kadar adeta dokuyor. Ondan sonra da iş oyunculara ve yönetmene düşüyor.  Kim ne derse desin fars yönetmek ve oynamak gerçekten güçtür ama Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nun oyuncularının Kaç Baba Kaç’ta gösterdikleri olağanüstü çaba ve beceriyle hak ettiği başarıyı kazandı. Ayrıca burada bana eski Dormen Tiyatrosu havasını hissettiren herkese sonsuz teşekkürler.”şeklinde oyunla ilgili bilgi verdi.Galanın sonunda sahneye çıkan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, Haldun Dormen’e çiçek verdikten sonra önemli açıklamalar yaparak,” Bakırköy Belediye Tiyatroları’nda özgürce oyunlar sahnelenmeye devam ediyor. Bazı tiyatroların üzerinde yaşanılan baskı hiçbir zaman burada yaşanmıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği izde bizde sanat alanında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bakırköy’ü kültür ve sanat kenti yapmak için çalışmalarımızda aralıksız sürüyor. Buradan sizlere bir müjde vermek istiyorum: Kasım ayında Türkiye’nin en büyük opera ve tiyatro salonunu içinde barındıran kültür merkezimizi hizmete açacağız. Aynı anda bin kişi yeni kültür merkezimizde opera izleyebilecek. Hatta Haldun Dormen hocamızın Sokak Kızı İrma operasıyla açılışımızı yapacağız. Atatürk Kültür Merkezi’nin kapalı olduğu, olacağı günümüzde ve gelecekte açacağımızın kültür merkezi sadece Bakırköy’e değil İstanbul’a soluk getirecektir. Biz olsak da olmasak da bu duvarlar, sahneler konuşmaya devam edecek. Yeni kültür merkezimiz açıldıktan sonra da Yunus Emre Kültür Merkezi’mizde oyunlar devam edecek. Bu arada bugün içinde bulunduğumuz Müşfik Kenter Sahnesi’nin adını Müşfik Kenter Ağabeyimiz yaşarken verdiğimiz için de ayrıca sevinçli olduğumu bildirmek istiyorum. Pierre Curi- Marie Curi gibi Müşfik Kenter’den sonra bayrağı devralan Kadriye Kenter hocamıza da başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

Kaç Baba Kaç da kirli geçmişin en umulmadık anda nasıl ortalığa saçılabileceği ve yalanların olayı daha içinden çıkılmaz hale getirdiğini gözler önüne seriyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209