İngilizce ve Rusça Öğrenenlere Holdingte İş Sözü

Turkuaz Şirketler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, iş ve siyaset hayatındaki başarısını Girişimcilik seminerleriyle Eyüplü öğrencilerle paylaşıyor.

İngilizce ve Rusça Öğrenenlere Holdingte İş Sözü

 Başkan İsmail Kavuncu, bugün katıldığı seminerde öğrencilere, İngilizce ve Rusça öğrendikleri takdirde Turkuaz şirketler grubunda işe yerleştirme sözü verdi.  


Eyüp Belediyesi’nin, ilçede lise son sınıf öğrencilerine yönelik Girişimcilik seminerleri  devam ediyor. Geçen yıl gerçekleştirilen Kariyer Günleri ile öğrencilerle buluşan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, bu yıl “Girişimcilik” seminerleriyle iş hayatındaki tecrübelerini anlatıyor…   Başkan, bugün Haydar Akçelik Kız Meslek  Lisesi’nde gerçekleştirilen Girişimcilik semineri‘ne katıldı.

2004 yılında Dünya Genç Girişimcilik ödülünü alan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu Adana’dan adım attığı ve bugün Asya ve Afrika’ya kadar uzanan başarılı iş dünyasından edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. 
Okuldaki tüm lise son sınıf öğrencilerinin katıldığı ve büyük ilgi gösterdiği sunumda Başkan Kavuncu, hayata atılmaya hazırlanan gençlere iş hayatındaki başarısının sırlarını anlattı. Kendi yaşamından örnekler veren Başkan İsmail Kavuncu, iş hayatındaki başarısının “işi sevmekten ve sahip çıkmaktan” geçtiğini söyledi.

“Eğer işinize sahip çıkmazsanız siz onu değil, o sizi bırakır” şeklinde konuşan Başkan, kariyer için basamakları tek tek çıkmak gerektiğini ifade etti. Gençlere müteşebbis olmalarını öneren Başkan İsmail Kavuncu, Adana’da 18 yaşında araba kiralama şirketiyle başladığı iş yaşamında milyon dolarlık cirolara nasıl ulaştığını, yabancı dil öğrenmenin önemini, girişimci olmanın püf noktalarını, başarıya giden yolda mutlaka yapılması gerekenleri esprili bir dille anlattı.

Başkan İsmail Kavuncu, öğrencilere iş sözü verdi. “İş hayatında iki dil bilmek çok önemli.  Rusça ve İngilizceyi öğrenirseniz Turkuaz Şirketler Grubunda size iş imkanı tanıyabiliriz” şeklinde konuşan Başkan, seminerde bu iki dili öğreneceğine söz veren öğrencilerin isimlerini aldı.  Haydar Akçelik Kız Meslek  Lisesi öğrencileri okullarında İngilizce dil dersi için Başkan Kavuncu’dan destek istedi.  Başkan,  İngilizce öğrenmek isteyen öğrenciler için okullarında dil eğitimi için ek kurslar açılmasını destek vereceklerini ifade etti.

Gençlerin sorular yönelttiği ve büyük bir ilgiyle dinlediği Başkan İsmail Kavuncu, “İş hayatında iletişim kurmak çok önemli. Başarılı olmak içinse pozitif olmak, yapacağınız işi sevmek, çok çalışmak, yabancı diller öğrenmek, istediğiniz alanda üniversite eğitimi almak gerekir” dedi.
Girişimcilik seminerlerinin devam edeceğini anlatan Başkan, sürpriz isimlerin de seminerlere katılacağını müjdeledi.  Başkan, iş, sanat, futbol ve köşe yazarlarının yer aldığı birbirinden ünlü isimlerin Girişimcilik seminerinde öğrencilerle buluşacağını açıkladı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209