İlgisiz Müftü, Cemaati Küstürdü …!

Camiiden kaçak olarak elektirik ve su kullanılmasına rağmen, duyarlı cami Cemaatinden toplanan para ile elektirik ve su paralarını denkleştirmeye çalışan camii yetkilileri ilçe müftüsünün duyarsızlığından yakındı.

İlgisiz Müftü, Cemaati Küstürdü …!

  Yetkililer Cami avlusunda birilerinin para kazanmasına vesile olan iftar yemekleri ve sonrası temizliğinde kullanılan  su ve elektiriğinin özellikle Cuma günleri cemaati abdest almaya su bulamayacak duruma getirdiğini ifade ediyor. Cemaatin camiyi terkettiğini  ilçe müftüsünün ise bu duruma ilgisiz kaldığını belirten yetkililer dernek olarak cemaatin haklarını savunacaklarını ifade ediyor.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan etkinliklerine Fatih Sultan Mehmet Cami önündeki alanda yer veren Beylikdüzü Belediyesi, TEMAŞ yemek firmasına ihaleye verdiği iftar yemeklerinin elektrik ve suyunu da Camiden alınca FSM Cami yetkilileri ve Cemaatin sabrı taştı.

Beylikdüzü Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Cami avlusunda ve çevresinde her akşam 3000 vatandaşına iftar yemeği veriyor. Birlik ve beraberlik adına Müslümanların aynı sofrada iftar açmasında her hangi bir sorun olmadığına değinen cami derneği yönetimi sorunun iftar sonrasında cami’den alınan su ve elektrik olduğunu vurguluyor.

Dernek yönetimi her gün 3000 kişiye verilen iftar yemeğinin en az üçer tabaktan 9000’in üzerinde tabak demek olduğunu ve cami avlusunda kurulan makinede bulaşıkların yıkandığını, yıkama sırasında kullanılan suyun cemaatin abdest suyundan alındığını ifade ederken, sorunun yalnızca su olmadığını ve cami den kaçak olarak çekilen elektrik kablolarıyla bulaşık makinesi çalıştırılmasına da yetkililer tarafından göz yumulduğunu vurgulayarak BEDAŞ’a ihbarda bulunuyoruz bu uygulamayı gelip görsünler dediler.

 “Müftü sessiz kalıyor”

Cami cemaati ve dernek yöneticilerinin gazetemize yaptığı açıklamaya göre, Camiden kaçak olarak alınan elektrik kablosunun bulaşık makinelerinin çalıştırılmasında kullanılması elektrik kısa devrelerine sebebiyet verecek ve yakın bir zamanda kötü sonuçlar doğacağını iddia etti.Amacı para kazanmak olan TEMAŞ yemek firması, elektrik ve suyu bedava kullanarak zaten kazanç elde etmektedir. Cami avlusu içerisinde ilçe müftülüğünün bulunması ve olayın gözle görülür boyutunun müftülük tarafından da görülmesi ve buna duyarsız kalmasına bir anlam veremediklerini ifade eden cemaat, “Elektrik mühendisimiz bu kabloların sadece cami için yeterli olduğunu, bulaşık makinelerini mevcut Kabloların taşıyamayacağını söylüyor. Buna rağmen ilçe müftüsü Süleyman Küçük’ün onayıyla caminin içinden kaçak olarak elektrik almalarına neden göz yummaktadır bilemiyoruz. Bu duruma göz yummak olası bir faciaya davetiye çıkarmaktır. Olası bir facianın sorumluluğunu kim üstlenecek.? İlçe müftümüzSüleyman Küçük’ün acilen bu konuya el atması gerekmektedir diyen cemaat, Belediye’nin Ramazan iftar yemekleri vermesinden mutluluk duyduklarını ifade ederek, cami avlularında değil de, kapalı Pazar alanlarında verilmesinin daha uygun olacağını dile getirdiler. Temizlik ve diğer sorumluluklar ön planda tutulmalı, böylelikle camii cemaatlerinin hakları da korunmalıdır” dediler. 

 “Müftü hakkımızı savunmuyor”

Cami avlusunda verilen iftar yemeklerinde bir şirketin para kazanması uğruna camiden kaçak su ve elektrik kullanılmasına, Beylikdüzü İlçe Müftüsü Süleyman Küçük’ün sessiz kaldığını ifade eden cami derneği yetkilileri ve cemaati Müftü Küçük sorularımızı yanıtsız bırakıyor ve “bu sene de idare edeceğiz” diyerek kendini aklıyor diyerek camimizin ve cemaatimizin haklarını korumadığından şikayet ettiler. Geçen yıl sadece elektrik faturasının 29 bin lira olduğunu ifade eden dernek yöneticisi Ömer Avcı; 29 bin liranın 10 bin lirasını uzun uğraşlar sonunda yemek firmasından aldık. Kalan 19 bin lirasını taksit yaptırdık. Cami cemaatinden toplayarak ödüyoruz. Bir okadarda su faturası geliyor, bu duruma ilçe müftüsünün sessiz kalmasına bir anlam veremiyoruz dedi.  

Kaynak://www.yerelhaberim.net/gazete-beylikduzu/ilgisiz-muftu-cemaati-kusturdu-h24982.html 

Haber: Nezir KARAYÜN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209