HAYALLERİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTILAR

Kadınlara istihdam olanağı sağlayan KADEME projesi kapsamında İkiz Bebek Bakımı ve Yardımcı Anne branşında eğitim alan kadınlar, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit’in katıldığı bir törenle sertifikalarını aldılar.

HAYALLERİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTILAR

Esenler Belediyesi tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle hayata geçirilen İşveren ve Çalışan Kadının Güvenliğini Esas Alan Mesleki Eğitim Modeli ve İstihdam Projesi (KADEME) kapsamında Türkiye’de ilk kez “İkiz Bebek Bakımı ve “Yardımcı Anne branşında mesleki eğitim alan kadınlar, HAYALLERİNE BİR ADIM DAHA YAKLAŞTILAR
Kadınlara istihdam olanağı sağlayan KADEME projesi kapsamında İkiz Bebek Bakımı ve Yardımcı Anne branşında eğitim alan kadınlar, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit’in katıldığı bir törenle sertifikalarını aldılar.
sertifikalarını aldı.
Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen sertifika törenine; AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Murat Şahin, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan,Yeditepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aykut Toros, İstanbul Kalkınma Ajansı Kademe Projesi Sorumlusu Gökhan Çoban, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ile eğitimlerini tamamlayan çok sayıda kadın kursiyer katıldı. Kokteylin ardından başlayan törende; ilk konuşmayı Kademe Projesi Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Sare Aydın yaptı. Kadınlara istihdam olanağı sağlayan Kademe projesi hakkında bilgi veren Aydın, proje kapsamında mesleki eğitim alan 80 kadından 21’inin istihdam edildiğini söyledi.
KADINLAR KENDİLERİNE DEĞER VERMELİ
Aydın’ın ardından kürsüde bir konuşma yapan AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Topal, kadınların, hayatın her alanında var olduğuna dikkat çekerek, “Kadınlar, önce kendilerine değer vermeliler” dedi. Kendi hayatını değiştiren kadınlarının çocuklarının hayatını ve ülkesi ile dünyasını da değiştirebileceğini kaydeden Topal, bu anlamda Kademe projesinin kadınlara bir ümit olduğunu söyledi. Kademe projesinin sadece Esenler ile sınırlı kalmaması gerektiğini vurgulayan Topal, diğer ilçe belediyelerin de bu projeyi örnek alması gerektiğini belirtti.
Kademe projesinin tanıtım filminin gösterilmesiyle devam eden törende konuşma yapan İstanbul Kalkınma Ajansı Kademe Projesi Sorumlusu Gökhan Çoban da proje kapsamında mesleki eğitim alan kadınların Esenler Belediyesi tarafından işe yerleştirilmelerinden çok memnun olduklarını ifade etti.
KADINLAR BU TOPLUMUN HEYECANI
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ise; törende yaptığı konuşmada toplumsal hayatta kadının yeri ve önemine dikkat çekerek, kadınların hayatın bir anlamı olduğunu söyledi. “Kadınlar, bu toplumun hem enerjisidir, hem heyecanıdır, hem de toplumu geliştiren en önemli gücüdür” diyen Göksu, kadınların toplumun en temel öznesi olduğunu belirtti. Kadınların mutluluğu için en önemli adım atması gereken kurumların yerel yönetimlerin olduğuna dikkat çekerek konuşmasına devam eden Göksu, yerel yönetimlerinin sosyal kapasiteyi arttırtmak ve sosyal rehabilitasyonu gerçekleştirmesi gerektiğini söyledi ve bu anlamda Esenler Belediyesi olarak kadınlarla ilgili projelere çok büyük önem verdiklerini ifade etti. Hayatı daha aktif, daha hareketli kılmak için toplumsal motivasyonun sağlanmasının önemli olduğunu kaydeden Göksu, Kademe projesine de dikkat çekerek çalışabilecek kadına vasıf kazandırmak ve iş imkânı sunmak için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini anlattı. Kademe projesine süreklilik kazandıracaklarını vurgulayan Göksu, ‘Esenler Akademisi’ kuracaklarının müjdesini vererek, bu akademide kadını destekleme ve istihdam merkezi ile bilişim merkezi kuracaklarını belirtti.
‘Esenler’deki kadınları bilişim üstadı yapacağız’ diyen Göksu, hayatında keşkesi olan herkesin keşkesini gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi. Son yıllarda kamuoyunun gündeminden düşmeyen kadına şiddet olaylarına da dikkat çeken Göksu, “Kadına şiddet, kadına şiddet demekle olmaz. İş üreteceksiniz. İş üreterek, şiddetin önüne geçebilirsiniz” diye konuştu.
Esenler’deki her bir işsize iş bulmak için özel bir ekip kurduklarını da dile getiren Göksu, belediye bünyesinde cv pazarlama departmanı da oluşturduklarını kaydetti. Esenler Kariyer Merkezi hakkında da bilgi veren Göksu, bu merkez aracılığıyla 3 yıl da müracaat eden 18 bin işsizden 6 binini istihdam ettiklerini ve bunlardan bin 700’ünün kadın olduğunu vurguladı. Göksu, sözlerini başta AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit olmak üzere Kademe projesinde emeği geçenlere teşekkür ederek tamamladı.


ESENLER TÜRKİYE’NİN MİNYATÜRÜ GİBİ
Tören, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu konuşmasıyla devam etti. Kaymakam Madenoğlu, Kademe projesinin dört dörtlük bir proje olduğunu söyleyerek, “Eksiği yok, artıları var” dedi. Projenin örnek alınması gerektiğini vurgulayan Madenoğlu, Kademenin diğer ilçelerde de uygulanabilir olduğunu belirtti.
Kaymakam Madenoğlu’nun ardından törende son konuşmayı AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit yaptı. Konuşmasına programda olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Akşit, kadınların iş hayatında daha aktif ve nitelikli olmasını sağlayan Kademe projesinin Esenler’de gerçekleşmesinin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu vurgulayarak, “ Esenler’in benim gönlümde daha farklı bir yeri var. Esenler, aslında Türkiye’nin minyatürü gibi. 811 ilimizin izini, değerlerini, kültürlerini aynı anda görebileceğimiz bir kültür mozaiği” dedi. Kademe projesinin çok önemli ve anlamlı olduğunu söyleyen Akşit, başta Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu olmak üzere, projede emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kadınların ülkemizin her alanında en büyük gücü oluşturduğunu anlatarak sözlerine devam eden Akşit, ülkemizin refahı ve kalkınmışlığı açısından kadının hayatın her alanında yer almasının son derece önemli olduğunu kaydetti. Türkiye’de kadın istihdamındaki artışa dikkat çeken Akşit, “Kadınların ruhunda olan girişimciliği desteklemeliyiz” dedi.
KADINLAR SERTİFİKALARINA KAVUŞTU
Yapılan konuşmaların ardından tören, mesleki eğitimlerini tamamlayan toplam 21 kadına sertifikalarının verilmesiyle sona erdi. Sertifikalarını Esenler Belediye Başkanı Göksu ve AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Akşit’in elinden alan kadınlar da çok mutlu olduklarını dile getirdi. Tören, Başkan Göksu’nun Ak Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Akşit’e plaket takdim etmesiyle sona erdi.
 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209