GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ İŞ BAŞINDA

Fatih Belediyesi İlklerinden olan Turizm Elçileri 4. yılında. Fatih’ e gelen turistlere yol göstermek ve yardımcı olmak amacıyla oluşturulan gönüllü turizm elçileri sezonun başlamasıyla sahaya indi.

GÖNÜLLÜ TURİZM ELÇİLERİ İŞ BAŞINDA
 Fatih Belediyesi’nin “ Gönüllü Turizm Elçileri Projesi” kapsamında yabancı dil bilen gençler, tarihi yarımadaya gelen turistlere yardımcı oluyor, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunuyor.

Proje sayesinde turistlerin, İstanbul’dan memnun ayrılacağını söyleyen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Gönüllü turizm elçilerimiz sayesinde de ülkemiz,  şehirlerimiz, tarihi eserlerimiz, doğru bir şekilde turistlere anlatılacak” dedi.

Fatih Belediyesi,  tarafından bu yıl 4’üncüsü organize edilen ‘Gönüllü Turizm Elçileri Projesi’ kapsamında 300 öğrenci gönüllü turizm elçisi,  tarihi yarım adaya gelen turistlere yol gösterip yardımcı oluyor. Yaşları 15 ile 23 arasında değişen lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü turizm elçileri, turistlere yardımcı olurken, yabancı dillerini de geliştirme şansı yakalıyor. "Ask Me/Bana Sor" yazılı giysileriyle turistlere yardımcı olan gençler, turistler tarafından ilgiyle karşılanıyor.

“TARİHİ ESERLERİMİZ DOĞRU ŞEKİLDE TURİSTLERE ANLATILACAK”

Projenin hayata geçmesine öncülük eden Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, 'Gönüllü Turizm Elçileri Projesi'ne bin 50 öğrencinin başvuru yaptığını ancak içlerinden 300 gönüllü öğrencinin seçildiğini söyledi. Müracaat edenleri belli bir eğitime tabi tuttuklarını dile getiren Başkan Demir, proje hakkında bilgi verdi.

Proje sayesinde hem öğrencilerin hem de turistlerin yararlanacağını  söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Proje kapsamında dil bilen arkadaşlarımız, dünyanın dört bir tarafından gelen turistlere yardımcı olacak. Gönüllü elçilerimiz sayesinde de ülkemiz,  şehirlerimiz,  tarihi eserlerimiz, doğru bir şekilde turistlere anlatılacak. Bu sayede turistler, gitmek istedikleri yerlere hem çabuk hem  de güvenli bir şekilde gidebilecek ve ülkemizden memnun ayrılacak” dedi.

 Her sene bu projeyi hayata geçirmek istediklerini belirten Mustafa Demir, projenin ilk yıllarında turistlerin gönüllü elçilere para teklif ettiklerini bunun önüne geçmek için ise, tişörtlerinin üzerine ‘bana sor’ yazısını yazdıklarını dile getirdi. Demir, projenin dünya projesi haline gelmesi gerektiğini de vurguladı. 

“TURİZMDE Kİ GELİRİMİZ 29 MİLYAR 400 MİLYON DOLAR”

Programa katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı  Abdurrahman Arıcı’da Türkiye’nin 2012 yılındaki kazancını  hakkında bilgi verdi. Türkiye’nin son 10 yılda turizm gelirlerini katlayarak belirli yerlere geldiğini söyleyen Arıcı, “2012 yılında Türkiye’ye 31 milyon 70 bin turist geldi. Bunun ekonomik boyutu 29 milyar 400 milyon dolardır” dedi.

Gönüllü turizm elçileri, Sultanahmet Meydanı, Ayasofya Meydanı, Eminönü Mısır Çarşısı, Gülhane ve Yerebatan Parkı, Divanyolu ve çevresi, Beyazıt ve Kapalıçarşı, Atatürk Havaalanı ve Kabataş’tan Beyazıt’a kadar olan tramvay duraklarında turistlere yardımcı olacaklar.

Gönüllü Turizm Elçileri turistlere İngilizce, Almanca, Arapça, ve Fransızca dillerinde yardımcı olacaklar. ‘Gönüllü Turizm Elçileri Projesi’ 6 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209