GÖKSU'YA 700 YILLIK LEZZET İKRAMI

Ramazan etkinlikleri kapsamında Dörtyol Meydanı’nda kurulan memleket stantlarını gezen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’ya, Çorumlular tarafından 700 yıllık geleneksel tat ‘İskilip Dolması’ ikram edildi.

GÖKSU'YA 700 YILLIK LEZZET İKRAMI
 Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediyesi tarafından Ramazan etkinlikleri kapsamında Dörtyol Meydanı’nda kurulan etkinlik alanında stant açan Çorum Mecitözü İlçesi Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette, Peygamber torunu İskilipli Atıf Hoca’nın torunu Muzaffer İmal'ın yanı sıra, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve çok sayıda Çorumlu da alanda hazır bulundu.

MUHTEŞEM BİR TAT

700 yıllık bir tat olan İskilip Dolması Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve beraberindekilere ikram edildi. Büyük bir tencerede kapak çevresi hamur ile çevrelenmiş 700 yıllık geleneksel bir tat olan İskilip Dolması dualarla açıldı. Yaklaşık 12 saat boyunca kısık ateşte pişirilen ve 700 yıllık bir geçmişi olan İskilip Dolmasını tadan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu,  muhteşem bir tat olduğunu belirterek, "Herkese tavsiye ederim, mutlaka tadın. Gönülle yapılmış, sevgi ekilmiş bir yemek yedik, teşekkür ederiz. İnşallah Ramazan boyunca her akşamı burada huzur ve bereket içerisinde geçireceğiz. Sakın evde yapmayı denemeyin 12 saat boyunca tüp dayanmaz buna” dedi. Sabırla ve özenle pişirilen İskilip Dolması’nı tadan diğer davetliler de, bu yöresel yemeğe tam not verdiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209