GÖKSU’DAN KATILIM PAYI MÜJDESİ

Her hafta Cuma namazı çıkışı cemaatle bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, son olarak Davutpaşa Camii’nde vatandaşlarla bir araya geldi ve Belediye Meclisi’nde alacakları bir kararla bundan sonra katılım payı almayacakları müjdesini verdi.

GÖKSU’DAN KATILIM PAYI MÜJDESİ
 Her hafta Cuma namazı çıkışı cemaatle bir araya gelip o mahallede yapılan çalışmalarla ilgili Esenlerlileri bilgilendiren ve vatandaşların derdini dinleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, bu geleneğini Davutpaşa Mahallesi, Davutpaşa Camii’nde de sürdürdü. Namaz çıkışı cemaate hitap eden Göksu, konuşmasına Belediye’nin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi vererek başladı. Göksu, “İlçemiz, ‘Esenler’de oturuyorum’ demekten çekinilen bir Esenler’den herkesin bildiği, konuştuğu, yaptığı projelerle ulusal ve uluslar arası 8 üniversitede doktora tezi konusu olan bir yer haline geldi. Esenler büyümeye ve gelişmeye devam edecek” dedi.


DAVUTPAŞA’YA İ.H.L. KOMPLEKSİ

İlçenin, yoklarla anılan bir Esenler’den varlarla anılan bir Esenler’e dönüştüğünü ifade eden Göksu, Davutpaşa Mahallesi’nde yapılacak İmam Hatip Lisesi Kompleksi ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Davutpaşa Mahallesi’ne içinde 82 derslik ile yurdu ve mescidi olan çok büyük bir İmam Hatip Lisesi Kompleksi yapıyoruz. Projesi biten bu kompleks için yaklaşık 30 ile 40 milyon lira arası harcama yaparak projesini de bitirdik ve çok yakında da temelini atacağız.”


KALDIRIM KATKI PAYI ALMAYACAĞIZ

Mahallelilerden gelen yol, bordür, tretuvar ve kaldırım yapımındaki katkı paylarıyla ilgili soruları da cevaplayan Göksu, “Harcamalara Katılım Payı, Esenler Belediyesi’nin yetkisinde olan bir şey değil. Bu yasal bir zorunluluktur. Ancak biz önümüzdeki ay, Belediye Meclisimizde konuyu görüşerek bundan sonrası için Harcamalara Katılım Payı alınmaması yönünde karar alacağız” diye konuştu.

“Bugüne kadar biz size makbuz gönderdiysek ve siz bu parayı yatırmadıysanız, Şubat ayında karar alıp o makbuzları da iptal edeceğiz” diyen Göksu, katılım payını yatıranlar için ise şu açıklamayı yaptı:
“Katılım payını yatıranların bir tek çözümü var. Paranızı mahkemeye başvurarak alabilirsiniz. Çünkü yasa bize katılım payı alıp almama konusunda ‘serbestsiniz’ diyor. Biz de kararımızı vatandaş lehine kullanıyoruz ve önümüzdeki ay Meclis’te bu katılım payı almama kararı alacağız.”


HASTANEYE ÜCRETSİZ RİNG SERVİSİ

Davutpaşa’da kadınların hizmetine açılacak Kadın Sarayı hakkında bilgiler de veren Göksu, bu yeni merkezle ilgili “İçinde yüzme havuzu, kreş, okuma alanları, spor salonu, hatta kadın kuaförü bulunan yani sadece kadınların geldiği bir yaşam merkezi olacak” şeklinde konuştu. Esenler’de açılacak Devlet Hastanesi’nin Davutpaşa’ya uzak olmasından dolayı yaşanabilecek ulaşım sorununun nasıl ortadan kaldırılacağıyla ilgili gelen soru üzerine Göksu, “Hastane açıldığı zaman bu bölgeden sürekli ring atan ücretsiz bir servis koyarak böyle bir sorunla karşılaşmayacağız” dedi.

Göksu, mahalle sakinlerinden gelen tüm soruları da yanıtladıktan sonra Ak Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan ile birlikte kazanın başına geçerek vatandaşlara nohutlu pilav ve ayran ikram etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209