GÖKSU'DAN FATİH ÇIKARMASI

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,"Başkan Mahallenizde" adlı programla haftanın her günü farklı bir mahallede, mahalle sakinleriyle ve bölge esnafıyla bir araya geliyor. Göksu, program kapsamında ilk ziyaretini Fatih Mahallesi’ne yaptı.

GÖKSU'DAN FATİH ÇIKARMASI
 Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Başkan Mahallenizde" adlı bir programla, haftanın her günü Esenler’in farklı bir mahallesinde mahalle sakinleri ve esnafıyla bir araya geliyor. Program kapsamında önce Fatih Mahallesi esnafıyla kahvaltı yapan Göksu, ardından da mahalle sakinlerine ve çevre esnafa ziyaretlerde bulundu. Prestij Caddesi uygulamasıyla yeni bir görünüme kavuşan Anafartalar Caddesi'nde gerçekleştirilen kahvaltıya Başkan Göksu'nun yanı sıra, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler İlçe Emniyet Müdürü Erhan Akyüz, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Oğuz Türk, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, Belediye Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Fatih mahalle muhtarı Recep Gülyüz, Belediye birim müdürleri ve çok sayıda esnaf katıldı. Hep birlikte yapılan kahvaltının ardından kısa bir konuşma yapan Fatih mahalle muhtarı Recep Gülyüz, programa katılan herkese teşekkür etti.

İSTİŞARE ETMEK İÇİN BURADAYIZ

Programda ilk konuşmayı yapan AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, "Soframız gibi ömrünüz de bereketli olsun. Her mahallemizde bu sofraları kurarak, o mahallenin sorunlarını ve neler yapılabileceğini konuşuyoruz. Bugün de Fatih Mahallemizde sizlerle istişare etmek için soframızı kurduk. Katılan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI BİTTİ

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, devletin millet için var olduğunu belirterek başladığı konuşmasında, "Milletin kendi ruhi iklimiyle beraber devleti yönetmek, millete hizmet etmek bizim en önemli performans kaynağımızdır. Bugün muhtarımızla birlikte bu kahvaltıyı, yenilenen bu güzel caddede düzenleyelim istedik. Fatih, Esenler'in en zor mahallelerinden birisidir. Altyapısı itibariyle en sıkıntılı mahallelerimizin başında geliyor. Yağmur suyu kanalı, atık su kanalı, havai hatların yerin altına alınma çalışmaları bitti" ifadelerini kullandı.

FATİH MAHALLESİ’NE DÖNÜŞÜM SÖZÜ

Üçbaşaranlar Camii’nin etrafını kamulaştırarak, yeraltı otoparkı, pazar yeri ve üstünü de büyük bir park yapacaklarının müjdesini veren Göksu, "Bir taraftan okullar, sağlık ocakları derken Fatih Mahallesi’ni dönüştüreceğiz. Fatih Mahallesi’ni de ilgilendiren çok önemli bir projeyi de hayata geçiriyoruz. Tuna Mahallesi’nde dev bir Eğitim Vadisi yapıyoruz. Bunu 17 bin metrekareyi kamulaştırarak yapıyoruz" dedi. Göksu, "Esenler'e hükümetin, Büyükşehir'in yaptığı yatırımların toplamı 2 katrilyonu buluyor" diyerek konuşmasını tamamladı.  

YENİ FETİHLER YAŞANACAK

Esenler'de 1995 yılında askerliğini yaptığını belirten Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal da, "Mevla 18 yıl sonra Esenler'e Kaymakam olmayı nasip etti. Henüz göreve başlayalı kısa bir süre olmasına rağmen Esenler'de Anadolu'nun kısa bir özetini gördüm. Bizler ne yaparsak yapalım, milletimiz için yapıyoruz. Esenler Belediye Başkanımızın da, çok zor işleri başardığını görüyorum. Fatih Sultan Mehmet'in, karadan gemiyi yürüttüğü gibi, zor işler yapıyor. Bugün birçok önemli ilçede bile Hükümet Konağı yokken, Esenler'e iyi bir yatırım yapılarak Hükümet Konağı yapılıyor. Esenler halkının daha iyi şartlarda yaşamayı hak ettiğini düşünüyorum. İnşallah bu kötü görünümlü, güvensiz evlerden daha modern ve daha güvenli evlerde yaşama yolunda çalışmalar devam edecek. Adıyla müstesna bu mahallenin insanları yeni fetihler yaşayacak" şeklinde konuştu.

Ünal’ın konuşmasının ardından ilçe protokolü, mahalle sakinlerinin mahalleri hakkında sorduğu soruları yanıtladı ve çözüm önerilerini değerlendirdi. Yapılan istişarenin ardından Esenler Belediye Başkanı Göksu ve beraberindekiler, mahalledeki esnafını gezerek, hal hatır sordu ve mahallede yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209