GÖKSU GAZETECİLERE İFTAR VERDİ

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun ev sahipliğinde düzenlenen geleneksel basın iftarında konuşan Başkan Göksu, ilçede yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

GÖKSU GAZETECİLERE İFTAR VERDİ
HABERİN GALERİSİ
ESENLER Gazeteciler

ESENLER Gazeteciler

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, geleneksel basın iftarında ulusal ve yerel yayın yapan basın kuruluşlarının mensuplarıyla iftar sofrasında bir araya geldi.
Esenler Kültür Merkezi’nde gerçekleşen iftar programına; çok sayıda basın mensubu katıldı. Samimi bir ortamda gerçekleşen iftarda, basın mensuplarıyla beraber aynı sofrayı paylaşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, iftar sonrasında yaptığı konuşmada, her yıl olduğu gibi bu yıl da basın mensuplarına özel düzenledikleri iftar programının geleneksel hale getirdiklerini belirtti.

Katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Göksu, Ramazan ayının başlangıcından bu yana ilçedeki mahallelerde gerçekleştirdikleri iftar programlarından sonra ilk kez tabaklarda yemek yediklerini belirtti. Esenler hakkında basın mensuplarına bilgi vererek konuşmasına devam eden Göksu, "Esenler İstanbul’un coğrafi yapısı itibariyle tam merkezinde bulunan bir ilçe. Şu anda yaklaşık 500 bin nüfusu olan, kilometrekareye en fazla insanın düştüğü, İstanbul'da yeşil alanın en az olduğu ve İstanbul’un en genç nüfusuna sahip bir ilçesindesiniz” dedi.

İlçedeki çarpık yapılaşma problemine dikkat çeken Göksu, toplam 26 bin 527 binadan 21 bin 903’ünün ruhsatsız olduğunu söyledi.

ESENLERLİ ESENLER’İ SEVİYOR

Esenler’de bulunan halkın yaşadığı ilçesini sevdiği söyleyen yapılan kamuoyu araştırmalarına dikkat çeken Göksu, son yapılan araştırmaya göre; Esenler’de yaşayanların yüzde 85’inin Esenler’de yaşamaktan memnun olduğunu söyledi. Yaptıkları bir başka araştırmayı daha örnek gösteren Göksu, ilçe halkının yüzde 78’inin Esenler’den taşınmayı düşünmediğini vurguladı. Bu sonuçların şehri geleceğe taşımak açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Göksu, “Esenler, geleceğini burada kurgulamak isteyen bir şehir” dedi.

İlçede yapılan kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında da basın mensuplarına bilgi veren Göksu, TOKİ, Kiptaş ve Esenler Belediyesi işbirliğinde yürütülen kentsel yenilemenin dışında vatandaşların da bu işi sıkı tuttuğunu anlattı. Göksu, Esenler’de her gün ortalama 1 binanın yıkılıp yeniden yapılmaya başlandığını belirterek, “Esenler’de kentsel dönüşüm bütün hızıyla devam ediyor” dedi.
Hem fiziki, hem sosyal, hem de kültürel dönüşümün bir şehir açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Göksu, Esenler’in dönüşümü için ve İstanbul’a yakışır bir ilçe haline gelmesi için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi.

HER EVDEN ARAKAN’A BİR İFTAR

Son 3 yıl içinde Esenler’de çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini belirten Göksu, 3 yılda 6 bin kişiyi iş sahibi yaptıklarını ifade ederek, “Bu tam 6 bin hane demektir. 6 bin hanenin aileleri demektir" şeklinde konuştu. İlçede suç ve suç işleme oranının çok ciddi bir düşüş yaşandığına dikkat çeken Göksu, istatistiklere göre 2009- 2010 yıllarında suç ve suç işleme oranında ilk 3. sırada olan Esenler’in şu an da en son sırada olduğunu belirtti.

Ramazan ayındaki faaliyetlere de değinen Göksu, geçen sene geleneksel Esenler iftarını Somali’ye taşıdıklarını hatırlatarak bu yıl da 100 bin kişilik iftar sofrasını Arakan’a taşıyacaklarını söyledi. “Esenler’de her evden Arakan’a bir iftar” kampanyasını başlattıklarını ifade eden Göksu, Ramazan ayının sonuna kadar Arakan’da 100 bin kişiye iftar vereceklerini vurguladı.


 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209