GÖKSU BASIN DİVANI’NDA

Esenler 2. Yerel Basın Divanı’nda ilçede faaliyet gösteren yerel basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, “Esenler’e karşı vefa sorumluluğu olan herkes Esenler’in sorunlarını siyaset üstü tutarak bir perspektif üretirse Esenler’in geleceğine çok önemli katkı sunar” dedi.

GÖKSU BASIN DİVANI’NDA
 Esenler’de yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vermek amacıyla geçen yıl ilki düzenlenen Esenler Yerel Basın Divanı’nın bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.

Esenler Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 2. Yerel Basın Divanı’nda Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede yayın yapan basın mensupları, köşe yazarları ve yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantıya Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu’nun yanı sıra Başkan Danışmanı Abdullah Aksu, Basın Danışmanı Hüseyin Akman da katıldı. Hep birlikte yemeklerin yenilmesinin ardından konuşan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta Gazeteci Mehmet Ali Birand’ı hatırlatarak sözlerine başladı. Birand’ın medya etik değerlerinde hassas bir duruş sergilediğini söyleyen Göksu, “O aynı zamanda iyi bir okuldu. Çok önemli medya çalışanları yetiştirdi. Millet olarak O’na teşekkür etmemiz lazım” dedi.

Esenler’de göreve geldiği günden bu yana yapılan çalışmaları özet şeklinde anlatarak konuşmasına devam eden Göksu, ilçede son 3 yıl içinde hayata geçen fiziki, sosyal ve kültürel çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.  Esenler’in lokasyon itibariyle çok önemli bir ilçe olduğunu belirten Göksu, 29 Mart 2009 yılı Yerel Seçimleri öncesinde vatandaşa verilen sözleri yerine getirdiklerini ve o sözlerin şu anda yüzde 100 ilerisinde olduklarına dikkat çekti. Esenler’de çok yoğun bir çalışma temposu içinde olduklarını anlatan Göksu, göreve geldiği günden bu yana her mahallenin fiziki, sosyo- kültürel ve ekonomik alanlardaki sorunlarını tespit edip, bu sorunlara karşı kapsamlı bir çalışma yaptıklarını söyledi.

ESENLER MARKA ŞEHİR OLACAK

Esenler’in şehrin vizyonunun yönetimi anlamında bir laboratuvar konumuna geldiğini söyleyen Göksu, bugüne kadar toplam 355 tane projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.  Bu projelerin her birinin bir felsefi temeli, felsefi karakteri olduğunu söyledi. Şehre sosyal ve ekonomik değer katmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Göksu, “Esenler, altın değerinde bir ilçe. Bu altın gerçek anlamda değerini bulacak ve değeri anlaşılacak” dedi.

Esenler’deki her bir insanın kendisine gelecek tahayyülü çizip ufkunu çok geniş tutması gerektiğini söyleyen Göksu, “Esenler’de kim ne olmak istiyorsa önce vizyonel olacak. Siyasi aktörlerin de halka bu vizyonu vermeli” dedi.

“Esenler’e karşı vefa sorumluluğu olan herkes Esenler’in sorunlarını siyaset üstü tutarak bir perspektif üretirse Esenler’in geleceğine çok önemli katkı sunar” diyen Göksu, Esenler’i İstanbul’a yakışan bir marka şehri yapacaklarını söyledi.

Türkiye’nin 21.yüzyıla girdiğini ve bu yüzyılda yeni bir vizyon ortaya koyduğunu dile getiren Göksu, “Türkiye’nin 21. yüzyılda ortaya koyduğu vizyona yakışan işler yapmazsanız çok geride kalırsınız” dedi.

HALKIN KALESİNE GOL ATMAYIN

Sosyal alanda uygulamaya konulan EDİM Hayır Market, ESKAM (Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi) projeleri hakkında da bilgi veren Göksu, EDİM marketin tarihi bir fonksiyon icra ettiğini, ESKAM’ın da binlerce kişiyi işe yerleştirdiğini söyledi. Yakın bir zaman içinde EDİM marketin yanına Engelli Marketi de açacaklarını söyleyen Göksu, engellilerin bu marketten ihtiyaç duydukları her şeyi alabileceklerini belirtti.

Konuşmasına Kentsel Dönüşüm Projeleri hakkında bilgi vererek devam eden Göksu, kentsel dönüşüm konusunda İstanbul’da en önde yer alan ilçenin Esenler olduğunu dile getirdi. Kentsel dönüşüm çerçevesinde kamulaştırma faaliyetleri için büyük harcamalar yaptıklarını anlatan Göksu, tarihi sorunları da kentsel dönüşümle çözdüklerini belirtti.

Kentsel dönüşümde gelinen süreç hakkında da bilgi veren Göksu, vatandaşların da kentsel dönüşüme büyük destek verdiklerini belirtti. Kentsel dönüşüm konusunda basın mensuplarına da çağrıda bulunan Göksu, “ Halkın kalesine gol atmaya çalışmayın. Bu millete çelme takmayın. Bir insan ölürse bunun vebalini ödeyemezsiniz” dedi. Göksu, konuşmasının ardından basın mensuplarından gelen soruları cevapladı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209