Girişimcilik Dersinde Başkan’dan “İki dil öğrenene iş sözü”

Eyüp Belediyesi, ilçede lise son sınıf öğrencilerine yönelik “Kariyer Günleri” düzenliyor… Kariyer günlerinin beşincisi Eyüp Otakçılar Lisesi’nde gerçekleştirildi.

Girişimcilik Dersinde Başkan’dan “İki dil öğrenene iş sözü”
 Turkuaz Şirketler Grubu Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi olan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, iş ve siyaset hayatındaki başarısını “Kariyer Günleri’nde Eyüplü öğrencilerle paylaşıyor. 

İş hayatında yabancı dilin önemine değinin Başkan Kavuncu, iki dil öğrenme sözü veren iki öğrenciye kendi şirketlerinde iş sözü verdi.

2004 yılında Dünya Genç Girişimcilik ödülünü alan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu Adana’dan adım attığı ve bugün Asya ve Afrika’ya kadar uzanan başarılı iş dünyasından edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaştı. 

Okuldaki tüm lise son sınıf öğrencilerinin katıldığı ve büyük ilgi gösterdiği sunumda Başkan Kavuncu, hayata atılmaya hazırlanan gençlere iş hayatındaki başarı sırlarını anlattı… Kendi yaşamından örnekler veren Başkan İsmail Kavuncu, iş hayatındaki başarısının “işi sevmekten ve sahip çıkmaktan” geçtiğini söyledi.

“Eğer işinize sahip çıkmazsanız siz onu değil, o sizi bırakır” şeklinde konuşan Başkan, kariyer için basamakları tek tek çıkmak gerektiğini ifade etti. Gençlere müteşebbis olmalarını öneren Başkan İsmail Kavuncu, Adana’da 18 yaşında araba kiralama şirketiyle başladığı iş yaşamında milyon dolarlık cirolara nasıl ulaştığını, yabancı dil öğrenmenin önemini, girişimci olmanın püf noktalarını, başarıya giden yolda mutlaka yapılması gerekenleri esprili bir dille anlattı…

Gençlerin sorular yönelttiği ve büyük bir ilgiyle dinlediği Başkan İsmail Kavuncu, “İş hayatında iletişim kurmak çok önemli… Başarılı olmak içinse pozitif olmak, yapacağınız işi sevmek, çok çalışmak, yabancı diller öğrenmek, istediğiniz alanda üniversite eğitimi almak  gerekir” dedi.

Eyüp Belediyesi’nin Kariyer Günleri’nde çeşitli meslek dallarına mensup profesyoneller, lise son sınıf öğrencileriyle buluşup deneyimlerini aktarıyor…

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209