GELECEĞİN SANATÇILARI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU’NDA

Kartal Belediyesi tarafından yapılan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu devam ediyor

GELECEĞİN SANATÇILARI TAŞ HEYKEL SEMPOZYUMU’NDA
Kartal Belediyesi tarafından yapılan ve bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu devam ediyor. Türkiye dahil olmak üzere 15 ayrı ülkenin kültürünü biraraya getiren Uluslararası Taş Heykel Sempozyumu’nun ziyaretçileri bu kez geleceğin sanatçıları olan Kartallı miniklerdi. Heykeltıraşların yapmakta olduğu eserleri inceleyen minik ressamlar, heykel sanatçılarına heykel yapımı hakkında sorular sorarak bilgi aldı. Öğretmenleri Elvan Kolçak Öksüm ile birlikte eserlerin yapım aşamasını yerinde izleyen minik ressamlar böyle bir sempozumu yerinde görüp yaşadıkları ve tanık oldukları için mutlu olduklarını belirttiler.

Elvan Kolçak Öksüm, çocukların yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Atölye Elvan olarak bu çalışmaya katılmaktan çok mutluyuz. 12-13 senedir çocuklar ile birlikte kendi atölyemde çalışıyoruz. Resim üzerine branşlaşmış bir atölyeyiz. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde 15. sergimizi düzenledik. 15 öğrencimizin 80 tane eseri sergileniyor. Hocalarımızla aramızda görüştüğümüzde heykellerin hangi şartlarda, nasıl yapıldığını, öğrencilerimizin de görmesini arzu ettik. Yaşları 6 ile 16 yaş arasındaki öğrenciler belki meslek olarak böyle bir sanatı değerlendirmek isteyebilirler. Her zaman böyle bir organizasyonu yerinde görmek mümkün değil. Çocuklarda böyle bir sempozyuma tanıklık edip, yerinde inceleme yaptıkları için çok mutlu oldular. Böyle bir proje başlattığı için Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz’e sonsuz teşekkür ederim.” diye konuştu. Daha sonra minik ressamlar hazırlanmış olan kil ile minik heykel çalışmaları yaptı.

 

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209