Gedikli ve Akgül 3 bin Mamaklı ile Oruç Açtı

Mahallede İftar Var” 3 bin Mamaklıyı Bir araya Getirdi

Gedikli ve Akgül 3 bin Mamaklı ile Oruç Açtı
           Mamak Belediyesi’nin mahallelerin ortak noktaları belirlenerek 20 ayrı mahallede gerçekleştirdiği “Mahallede İftar Var” etkinlikleri tüm hızıyla sürüyor. 

           Mamak Belediyesi, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği neşeli ve sıcak iftar sofralarında halkı buluşturmaya devam ediyor. “Mahallede İftar Var“ etkinliği Yeşilbayır, Şahapgürler ve Küçük Kayaş mahalle sakinlerini bir araya getirdi. Şahapgürler pazaryerinde gerçekleştirilen iftar yemeğine üç bin kişi katıldı. İftara, Ak Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ak Parti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, meclis üyeleri, birim müdürleri ve mahalle sakinleri katıldı. İftar öncesinde masaları gezerek sohbet eden Gedikli ve Akgül, vatandaşların istek ve önerilerini dinledi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği “Mahallede İftar Var” etkinliğinde konuşan Akgül, “Üç yıldır mahalle iftarlarını devam ettiriyoruz. Mahalle iftarları dostluğu pekiştiriyor ve paylaşımı artırıyor. Mamak’ta ramazan her noktada her mahallede ayrı bir güzellikte yaşanıyor. Zengin, fakir, yaşlı, genç ayırt etmeden bir aile gibi aynı sofranın etrafında bir ekmeği paylaşıyoruz. Eski ramazanlar Mamak’ta can buldu” dedi. İftardan sonra sahne alan Karagöz-Hacivat, kukla gösterileri mahallelilere keyifli bir akşam yaşattı.

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır

           Vatandaşlarla bol bol sohbet edip fotoğraf çektiren Ak Parti Ankara Milletvekili Bülent Gedikli, “Böyle büyük bir iftar sofrasında sizlerle bizleri bir araya getiren Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’e teşekkür ediyorum. Kendisine başarılı belediyecilik hizmetlerinden dolayı da ayrıca teşekkür ediyor, durmak yok yola devam diyorum” dedi. Mısır başta olmak üzere Ortadoğu ve tüm dünyada ki gelişmelere de değinen Gedikli, “Mısır'da, Suriye'de, Somali'de, Yemen'de, Arakan'da akan kanın, dökülen gözyaşının sel olduğunu hepimiz görüyoruz. Dünyanın sessiz kaldığı bu katliamlara Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan dışında kimse tepki vermiyor. "Susmak onaylamaktır. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" şeklinde açıklamaları yalnızca Başbakanımız yapıyor. Medeniyeti, küresel etkinliği, demokrasisi ile övünen batı, tarihinde görülmemiş bir 3 maymun oyunu ile itibarını, güvenilirliğini dünya kamuoyunda yitiriyor. Türkiye' de geçtiğimiz aylarda Gezi Parkı olaylarını bahane ederek ardı ardına açıklamalar yapan uluslararası basın, kredi derecelendirme kuruluşları, çarşaf çarşaf imzalı mektuplar yayınlayan Hollywood yıldızlarını vatandaşlarımız pes diyerek izliyorlar. İçinde birçok rengin, dokunun olduğu bir gökkuşağı, bir mozaiktir Türkiye. Bizi ne Alevi-Sunni diye, nede Türk-Kürt diye birbirimize düşürebileceklerini sanmasınlar. Artık bir olmanın, beraber olmanın ötesinde bir siyaset, bir düşüncemiz olamaz, olmamalı. Sadece toplumsal reformlar anlamında değil ekonomi yapısı ile de dünyanın parmakla gösterdiği bir ülkeyiz. Bunların hepsini sağlayan siyasi istikrardır. İstikrarımızla oynatmayacağız. Dünyayı yangın yerine çevirmek niyetinde olanların oyunlarına gelmeyeceğiz” dedi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209