GAZİ OSMAN PAŞA ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE RESTORE EDİLEN TÜRBESİNDE ANILDI

Plevne kahramanı Gazi Osman Paşa vefatının 113’ncü yılında Fatih’te bulunan ve yeniden restore edilerek ziyarete açılan türbesinde anıldı.

GAZİ OSMAN PAŞA ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE RESTORE EDİLEN TÜRBESİNDE ANILDI

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, ölümünün 113’üncü yılında restore edilerek yeniden ziyarete açılan türbesinde anıldı. Fatih Belediyesi tarafından Fatih Camii avlusunda yapılan anma törenine binlerce vatandaş katıldı. Cuma namazı sonrası gerçekleşen törende Mehter Takımı konser verirken, vatandaşlara pilav ayran dağıtıldı. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak ile birlikte anma törenine katılan Fatihlilere ayran pilav ikram etti.

 

AK Parti Milletvekili Osman Aşkın Bak, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’i manevi değerlere sahip çıkmasından dolayı tebrik ederek, “Sayın Başbakanımızın koyduğu çok önemli hedeflerden birisi de ecdada, geçmişe sahip çıkmak. Vakıflar vasıtasıyla 4 binin üzerinde tarihi eser onarıldı” diye konuştu.

 

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’de yaptığı konuşmasında manevi değerlere sahip çıkılması gerektiğini ifade ederek, tarihi bir ilçe olan Fatih’te çok sayıda türbe ve caminin restorasyonunun yapıldığını söyledi.

Başkan Mustafa Demir, “Fatih Camii çok önemli bir restorasyon gerçekleştirdi. Biz de her tarafı tarihi eserlerle çevrili olan bir yerin belediye başkanlığını yapıyoruz. Bu anlamda çok önemli görevlerimiz var. Bugün burada Fatih Camii’nin restorasyonunu yapan bir firma orayı bitirdikten sonra burada bulunan türbelerin restorasyonunu kendi kesesinden yaptı. Müteşekkiriz” dedi.

 

Mustafa Demir ve anma törenine katılan konuklar türbeyi ziyaret ederek dua etti. Başkan Demir, restorasyonu yapan firma sahibi

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209