Fındıkzade Çukurbostan Yaşam Parkına Ödül

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumunda dereceye giren proje sahibi belediyelere ödülleri verildi.

Fındıkzade Çukurbostan Yaşam Parkına Ödül
Fındıkzade Çukurbostan Yaşam Parkına Ödül

AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Yaşanabilir ve Estetik Şehirler” konulu 4. Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda dereceye giren proje sahibi belediyelere ödülleri verildi.

Gerçekleştirdiği başarılı projeler ve çalışmalarla takdir toplayan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fınzıkzade Çukurbostan Parkı projesiyle jüri özel ödülüne layık görüldü. Başkan Demir Plaketini Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın elinden aldı. 286 proje arasında jüri özel ödülüne layık görülen Fatih Belediyesi başarılarına bir yenisini daha eklemiş oldu. Sempozyumun açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve AK Partili belediye başkanları katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Jüri özel ödülü alan Fındıkzade Çukurbostan Parkını yakından inceledi. Başkan Demir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yaşam merkezi haline gelen Çukurbostan hakkında bilgiler verdi.

“Şiir gibi bir şehir, içinde yaşayanları şair haline getirir ”

Ödül törenin ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan “Eğer şehir denildiğinde aklına taş gelen, aklına beton gelen, aklına sadece asfalt gelenler varsa onlar kendilerini ve medeniyet algılarını lütfen tekrar tekrar sorgulasınlar. Onlar bu işi bilmiyorlar. Yunus Emre'nin dediği gibi kendilerini viran etsinler. İmaretin, mimarinin ne olduğunu ancak bu şekilde anlasınlar. Bir şehirden gönül dünyasında bir şeyler alamayan, ruh dünyasında bir değişiklik hissetmeyen, oraya bakar kör olarak girer, bakar kör olarak çıkar. Onlar inanın hiçbir şey görmezler. Gördükleri taştır, gördükleri betondur, asfalttır, kalabalıktır. Ama bir şehre gönül gözüyle bakanlar şehrin ruhunu, tarihini, medeniyetini, kültürünü görürler. İnsan şehri şekillendirmez, şehir insanı şekillendirir. Şiir gibi bir şehir, içinde yaşayanları şair haline getirir. Masal gibi bir şehir içinde yaşayanları masal kahramanı yapabiliyor." dedi.

Başbakan’dan belediye başkanlarına mesaj

Siyasi irade, oligarşik bürokrasiye boyun eğmemelidir.” diyen Başbakan Erdoğan “Biz tarihimize sahip çıkacağız. İyiye giden bir miras bırakacağız.” mesajı verdi ve sözlerini “Allah, ruhu ve istikameti olan şehirler oluşturmayı nasip etsin.” temennisiyle tamamladı.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209