FESTİVALE ÖDÜLLE KAPANIŞ

Esenler 2. Eğitim Festivali, Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik’in katıldığı törenle sona erdi.

FESTİVALE ÖDÜLLE KAPANIŞ
 FESTİVALE ÖDÜLLÜ KAPANIŞ

Esenler 2. Eğitim Festivali, Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik’in katıldığı törenle sona erdi. Başarılı öğrencilerin ödüllendirildiği törenin ardından ünlü pop müziği sanatçısı Yusuf Güney de verdiği konserle Esenlerliler’e unutamayacakları bir gece yaşattı.

Esenler Belediyesi ile Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği ve 10 Haziran Pazartesi günü açılışı yapılan Esenler 2. Eğitim Festivali, Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik’in katıldığı karne dağıtım töreni ile sona erdi. Esenler’deki öğrenci ve öğretmenlerin bir yıllık stres ve yorgunluğunu atmalarına yardımcı olmak ve okullar arası dayanışmayı geliştirmek amacıyla bu sene ikincisi düzenlenen Eğitim Festivali’nin kapanışı da renkli görüntülere sahne oldu. Esenler Dörtyol Meydanı’nda 5 gün süren festivalin kapanış programına;  Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik’in yanı sıra Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Faruk Aydın, Belediye Meclis üyeleri ile çok sayıda öğretmen, öğrenci ve veli katıldı.

24 SAAT HİZMETE HAZIRIZ

Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, sözlerine Eğitim Festivali’nin amacını “Esenlerdeki çocuklarımızın kendi yeteneklerini sergilediği, kendi hünerlerini sergilediği, kendi yeteneklerini yaşadığı şehirle paylaşan, yaşadığı şehirdeki komşularına yeteneklerini gösteren, komşularının da kendi komşu çocuğunun yeteneklerini izlediği bir festivaldir” şeklinde açıkladı. “Arzu ettiğimiz, her bir yeteneği gerçekten marifet iltifata tabidir idrakiyle, bunu şehirle paylaştırmak, şehirle buluşturmak ve şehrin insanıyla şehirdeki çocuğumuzu buluşturmaktır” diyen Göksu, başarılı öğrencilerin her zaman yanında olacaklarını kaydetti. Göksu, başarılı öğrencilere desteklerini esirgemeyeceklerini belirterek, “Devletin milletiyle, milletin devletiyle kaynaştığı, bütünleştiği, dertleştiği ve buluştuğu bir Türkiye’de biz Esenler’deki üretebilen ve gerçekten başarı için adım atabilen her çocuğumuzun yanında olmaya, ona destek olmaya, ona rehberlik yapmaya, onun hizmetinde olmaya günün 24 saatinde hazırız” diye konuştu.

İDEALLERİ VE İDDİALARI OLSUN

“Çocuklarımızı ideali ve iddiası olan çocuklar olarak yetiştirmek zorundayız” diyen Göksu, “Eğer çocuğunuz iddiası ve ideali olan bir çocuk olarak yetiştirilirse başkalarına ilham kaynağı olur. İddiası ve ideali olmayan bir çocuk yetiştirirsek başkalarından ilham almaya kalkarlar” şeklinde konuştu. Göksu konuşmasının sonunda Esenler’deki çocukların 21. Yüzyılın bütün donanımıyla donanabilmesi için Belediye olarak verdikleri hizmetlerle bu yıl 20 bin çocuğu hiçbir ücret almadan eğittiklerini ve sanata yönlendirdiklerini ifade etti.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK BİR FESTİVAL

Göksu’nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da, sözlerine “Bugün ilçemiz için çok önemli bir gün” diyerek başladı. Çocuklara ortam ve imkân verildiğinde yeteneklerinin görülebildiğini vurgulayan Madenoğlu, “Bu festival, eğitim festivalinden öte Belediye Başkanımız’ın ve arkadaşlarının katkılarıyla ortaya koyulan, Türkiye’ye örnek bir festivaldir” dedi.

AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİ’NİN ÖRNEĞİ ESENLER

Programda son konuşmayı Eski Milli Eğitim Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik yaptı. Esenler’de ikincisi düzenlenen Eğitim Festivali’ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Çelik, “Eskiden belediyecilik denince akla şehrin çöplerini toplayan, su getiren, biraz park bahçe işleriyle uğraşan bir kurum akla gelirdi. Ancak eğitimle ilgilenen, kültürle ilgilenen, sanatla ilgilenen, sporla ilgilenen ve daha da önemlisi sosyal belediyeciliğin ne olduğunu insanlara gösteren AK Parti belediyeciliğinin en güzel örneklerinden birisi Esenler’de görülmektedir ve gösterilmektedir” dedi. Çelik, çalışmalarından dolayı Başkan Göksu’ya teşekkür ederek, “Bütün bu güzel projelere, bu güzel uygulamalara imza atan genç Belediye Başkanı kardeşimiz Mehmet Tevfik Göksu’ya huzurlarınızda başarısından dolayı, halkının yüreğine dokunarak siyaset yapmasından dolayı sevgilerimi, tebriklerimi sunuyorum. Sağ olsun, var olsun” diye konuştu.

DİĞER FESTİVALLERDEN FARKLI

“Bazı belediyeler kiraz festivali düzenler, bazı belediyeler çilek festivali düzenler, salatalık festivali bile düzenleyenler var” diyen Çelik, “Bizim Belediye Başkanımız 1 yıl boyunca okulda bir şey üreten, marifetlerini ve maharetlerini ortaya koymak isteyen çocuklarımıza 2 yıldan beri böyle bir zemin hazırlamaktadır” dedi. Tatile giren öğrencilerin velilerine seslenen Çelik, “Çocuklarımız tatile girdiler. Uzun bir eğitim yılı maratonundan sonra karnelerini aldılar. Bundan sonra nasılsa okul yok o zaman bırakalım, sokakta oynasınlar, haylazlık yapsınlar demeyelim. Elbette çocuklarımızın dinlenmeye de ihtiyacı var” diyerek çocukların yaz tatilini de çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini kaydetti. Konuşmasının sonunda “İstanbul’un en genç nüfusa sahip ilçelerinden biri Esenler’dir” diyen Çelik, ülkeyi istikbale götürecek bu gençlere değer verilmesi gerektiğini de söyleyerek sözlerini noktaladı.

ÇALIŞTILAR, KAZANDILAR

Konuşmalardan sonra Çelik ve Göksu, zorlu geçen bir yılın ardından ilk ve orta dereceli okullarla liselerde birinci olan çocuklara karnelerini ve takdir belgelerini verdi. “Marifet, iltifata tabidir” anlayışıyla gerçekleştirilen festivalde başarılı çocuklar birer çeyrek altınla da ödüllendirildi. “İstanbul’un Tarihi Kültürel Bilgi Yarışması”nda üçüncülük elde eden Esenler Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine de birer tablet bilgisayar hediye edildi. Protokol üyeleri ayrıca başarı ve özverilerinden dolayı okul müdürlerine, öğretmenlerine, okul aile birliklerine ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ve çalışanlarına plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik’e günün anısına Türk geleneksel işlemeli tarihi bir vazo ile “Esenler’in Tarihi” kitabını hediye etti. Program, toplu hatıra fotoğrafları çektirilmesinin ardından sona erdi. Esenler 2. Eğitim Festivali, karne dağıtım töreninin ardından ünlü pop müziği sanatçısı Yusuf Güney’in konseriyle devam etti. Esenler’deki sevenleri ile buluşan sanatçı, Esenlerliler’e unutamayacakları bir gece yaşattı.  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209