FATİH’TE CUMHURİYET COŞKUYLA KUTLANDI

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi Tarihi Yarımada da coşkuyla kutlandı. Fatih Belediyesi, Cumhuriyetin 90’ıncı yılı için iki özel konser düzenledi.

FATİH’TE CUMHURİYET COŞKUYLA KUTLANDI
 atih Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusu ilk olarak Mısır Çarşısı’nda başladı. Bayram coşkusunun tüm Türkiye’de yaşandığı saatlerde, Fatih Belediyesi Mehteran Takımı Mısır Çarşısı’nda kahramanlık marşlarından oluşan bir konser verdi. Konsere çarşı esnafı ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

ÇUKURBOSTAN’DA TULUYHAN UĞURLU KONSERİ

Cumhuriyet Bayramı’nın ikinci konseri akşam Fatih’in vizyon parklarından Fındıkzade Çukurbostan Şehir Parkı’nda gerçekleşti. Sahneye ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bandosu çıktı. Bando çaldığı marşlarla parkı dolduran Fatihliler’e coşku dolu dakikalar yaşattı. Cumhuriyet Bayramı Konseri’nde sahne daha sonra ünlü piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun oldu. Sanatçı, piyanosuyla çaldığı birbirinden özel besteleriyle unutulmaz bir konser verdi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, konseri Fatihlilerle birlikte izledi. Uğurlu, bir saat süren konserinde, ‘ Senfoni Türk’, ‘Mustafa Kemal Atatürk ve Güneşin Askerleri’, ‘Güneş Ülke Anadolu’ eserlerini çaldı. Sanatçı, ayrıca, Cumhuriyet Bayramı’na özel bestelediği eserini de ilk olarak Fatihlilerle paylaştı. Sanatçı konser sonunda Başkan Demir ve sevenleri tarafından ayakta alkışlandı.

BAŞKAN DEMİR: BU TOPRAKLAR KOLAY KAZANILMADI

Konserin ardından Başkan Demir, Uğurlu’ya Cumhuriyet Bayramı’nda, Fatih’e ve Fatihliler’e besteleriyle yaşattığı özel dakikalar için teşekkür plaketi takdim etti. Başkan Demir, Cumhuriyet Bayramı’nın öneminden bahsederek, “Cumhur halk demektir. Bugün çocuğu, genci, yaşlısı, kadını erkeği ile hepimizin, halkın bayramıdır. Bu topraklar kolay kazanılmadı. Çanakkale’nin geçilmez olduğunu tüm dünya gördü. Yerden kalkamayacak mermilerin nasıl taşındığını, Seyit Onbaşı’yı, Şerife bacıları, Kahramanmaraşlı Sütçü İmam’ı ve daha birçok kahramanı herkes gördü. Hepimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Fatih’te Cumhuriyet Bayramı’nı yine coşkuyla kutladık” dedi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209