Fatihli Çocuklar Tarihi Yarımada Fatih'in Fotoğrafını Çektiler

Fatihli Çocuklar Tarihi Yarımada Fatih'e Fotoğrafını Çektiler

Fatihli Çocuklar Tarihi Yarımada Fatih'in Fotoğrafını Çektiler

Fatihli çocuklar, yaşadıkları Tarihi Yarımada Fatih'in fotoğraflarını belediye başkanları Mustafa Demir’le birlikte çekmenin mutluluğunu yaşadı. Çocukların fotoğrafları 23 Nisan haftasına sergilenecek.

Yaşları 9 ile 13 arasında değişen Fatihli fotoğraf tutkunu 23 çocuk, Fatih Belediyesi İstanbul Fotoğraf Müzesi ile Kültür Karıncaları Vakfı işbirliğiyle düzenlenen fotoğraf etkinliğinde bir araya geldi. Fatih Belediyesi’nin Kadırga semtinde açtığı Fotoğraf Müzesi’nde buluşan çocuklar ilk olarak fotoğraf çekimi üzerine bir saat eğitim aldı ve müzeyi gezdi. Ardından, Fatih Belediyesi’nin kendilerine hediye ettiği fotoğraf makineleriyle Tarihi Yarımada Fatih'i fotoğraflamak üzere ilk durakları olan Sultanahmet Meydanına giden çocuklar burada Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’le buluştu. Başkan Demir ve çocuklar Sultanahmet Meydanı’nın sanatsal karelerini birlikte çektiler.


Başkan Demir: Sonucu Merak Ediyorum

Sultanahmet Camii, Ayasofya Camii, Yerebatan Sarnıcı ve birçok tarihi eseri çocuklarla birlikte fotoğraflayan Başkan Demir, çocukların Fatih'in değişik bölgelerinde fotoğraf çekeceklerini ve jüri tarafından değerlendirilecek fotoğrafların fotoğraf müzesinde sergileneceğini söyledi. Demir, “Bugün çocuklarla birlikte bende fotoğraf çektim. Onlar hangi şartlarda yarışıyorsa, benim fotoğraflarımın da jüride yarışmasını ve dereceye girerse çektiğim fotoğrafın sergilenmesini istiyorum” dedi.

Sultanahmet’in ardından Eminönü ve Balat semtlerinin tarih kokan sokaklarını fotoğraflamak için deklanşöre basan çocukların fotoğrafları 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında Fatih Belediyesi Fotoğraf Müzesinde açılacak ‘Çocuk Gözüyle Şehrin Rengi’ adlı sergide fotoğraf severlerle buluşacak.







SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209