Fatih Belediyesi Geleneksel Başkanlık Koşusu

Bu yıl 7.’si düzenlen ve 45 okuldan 550 sporcunun katıldığı İlköğretim ve Liseler arası “Fatih Belediyesi Geleneksel Başkanlık Koşusu” öğrencilerin kıyasıya yarışına sahne oldu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, öğrencilerin hayatlarında mutlaka sporun ve sanatın bir dalıyla uğraşmaları gerektiğini söyledi.

Fatih Belediyesi Geleneksel Başkanlık Koşusu
 45 okuldan 550 sporcunun katılımıyla bu yıl 7.’si düzenlenen ilköğretim ve liseler arası “Fatih Belediyesi Geleneksel Başkanlık Koşusu”, öğrencilerin çekişmeli yarışına sahne oldu. Vefa Stadı’nda start alan koşuda öğrenciler, İlköğretim Küçük Erkekler, İlköğretim Küçük Kızlar, Yıldız Erkekler, Yıldız Kızlar, Lise Genç Kızlar, Genç Erkekler kategorilerinde yarıştı. Dereceye giren öğrenciler, kupa ve madalyalarını Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in elinden alarak, hatıra fotoğrafı çektirdi.

 Mimar Sinan Stadı’nda dereceye giren öğrencilere ödüllerini veren Başkan Demir, öğrencilerin iyi bir geleceğe sahip olabilmesi için çok çalıştıklarını belirterek, “Sizler bizim gözümüzün nurlarısınız. Sizlerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için ben ve arkadaşlarım bir öğretmen, okul idarecileri gibi çalışıyoruz. Çocuklarımıza daha nasıl yararlı olabiliriz arayışı içerisindeyiz. Tüm bu çabalar neticesinde akıllı tahta projesi oluştu. Müsait olan her yere kapalı spor salonu yaptırdık. Şu anda üç tane daha kapalı spor salonu yapılacak okulumuz var. Bunları sizler daha iyi yetişin diye yapıyoruz” dedi.

 Kendisinin de eski bir sporcu olduğunu belirten Demir, herkesin sporun ve sanatın bir alanıyla uğraşması gerektiğini ifade ederek, “Öğrenciler sporun, sanatın bir alanında başarılı olmalılar. Bir insan, hayatı boyunca bir enstrüman çalabilmeli. Bir öğrenci ya da bir insan, hayatında bir oyunu oynayabilmeli, başarılı olabilmeli. Çünkü siz yarın hayata atıldığınızda göreceksiniz ki bu tür alanda başarılı olan çocuklar, hayatta daha başarılı oluyor” diye konuştu.

 Yarışmada dereceye giren öğrenciler zorlansalar da sporu çok sevdiklerini belirterek, spora desteğinden dolayı Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür ettiler.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209