Fatih Belediye başkanı Mustafa Demir ile eski belediye başkanı Nevzat er yargılanıyor

Yıllar önce yasadışı girişimlerle Şehzadebaşı'nda bulunan 530 yıllık Acemoğlu Hamamı yerine Caferağa Konağı adıyla bir otel yapılmak isteniyordu

Fatih Belediye başkanı Mustafa Demir ile eski belediye başkanı Nevzat er yargılanıyor
TÜRKİYE'DE HUKUKUN İÇİNDE OLDUĞU SÜREÇ SUÇA TEŞVİK EDİYOR !
  Yıllar önce yasadışı girişimlerle Şehzadebaşı'nda bulunan 530 yıllık Acemoğlu Hamamı yerine Caferağa Konağı adıyla bir otel yapılmak isteniyordu. Zamanın belediye yönetimleri Ahmet Çetinsaya (ANAP). Lütfi Kibiroğlu (RP) ve Nevzat Er (AKP) dönemleri HUKUKUN GEREĞİ Görmezliğe gelinerek Tarihi eser Acemoğlu hamamı yıkıldı, Yanı başında inşa edilmekte olan (Betonarme) Celal Ağa Konağı adı altında tarihi görünümlü bir otel inşa edildi, Tarihi hamam Bu otelin içine alındı, Göstermelik bir kubbe ile aslına uygun olmayan küçük bir hamama dönüştürüldü.
İnşaat hakkında birçok kez Durdurma, Yıkım kararı çıkmasına rağmen Başta İBB Başkanlığı ve yerel belediye yönetimleri bu kararları uygulamadı, Otel ruhsatı verildi (?), Elektrik, Su, Doğalgaz, Telefon, vs. gibi hukuken mümkün olmayan işlemler yapıldı.
Halen Celal Ağa Konağı İstanbul Hotel adı altında faaliyet gösteriyor. Ve Eminönü Belediyesi meclis üyesi Sayın Gazi Doğan'ın bıkmadan yılarca sürdürdüğü, birkaç seçim dönemi süren hukuki mücadele sonucunda Danıştay şikayet konusu hakkında Başkan Nevzat Er ve Başkan Mustafa Demir'in dönemlerinde işlenen suçlar nedeniyle yargılanmalarına müsaade verdi.
Tabiiki bu Gazi Doğan gibi mücadele ruhu olan vatandaşımız az olduğu için bu suçlar işleniyor, Halen belediyelerimiz bu gibi hukuka aykırı işlerden vazgeçmiş değiller, Hukuki mücadelesini vermeye gönüllü kişi ve kuruluşlar varsa biz fatihhaber olarak kendilerine onlarca bilgi ve belge verebiliriz.  Bizimde inatla ve inançla üzerine gittiğimiz ihbarlarımız, şikayetlerimiz mevcutur.

 
 Konu hakkında daha fazla yorum yapmadan sözü bir ilgilisine bırakıyorum.
CHP Fatih Belediye Meclis Üyesi Fazıl Uğur Soylu;
FATİH BELEDİYESİ CHP MECLİS GURUBUNUN DÖNEM BAŞINDAN BERİ TAKİP ETTİĞİ VE 6 ADET SORU ÖNERGESİ VEREREK VE BÜTÇE KONUŞMALARINDA SÖZLÜ OLARAK DİLE GETİREREK GÜNDEMDE TUTUĞU ŞEHZADEBAŞINDAKİ CELAL AĞA KONAĞI İSİMLİ RUHSATSIZ BİNA İÇİN HUKUKİ SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR.....

530 yıllık Acemoğlu Hamamı yerine inşa edilen Caferağa Konağı Hotel İstanbul








YALÇIN BAYAR' IN 04 Eylül 2012 Tarihli Hürriyet Gazetesindeki Köşe Yazısından Bir bölümü.....
Bir gariban partilinin ‘hukuk mücadelesi’;
Eminönü, Fatih Belediyesi’ne katılmadan önce Eminönü Belediyesindeki yolsuzlukları ve usulsüzlükler yaza yaza bitirememiştik.
Ahmet Çetinsaya (ANAP). Lütfi Kibiroğlu (RP) ve Nevzat Er (AKP) dönemlerini. Laleli, Şehzadebaşı’da 530 yıllık Acemoğlu Hamamı yerine Caferağa Konağı adıyla bir otel yapılmak isteniyordu 
(Sonunda hamam yıkılarak, göstermelik olarak hamamın kubbesi otel içine alındı ve otel bugün faaliyet gösteriyor).
2006’dan beri süren bu olay, İstanbul’daki ‘yağmanın’ tipik bir örneğidir.
Belediye Meclisi kararlarına karşı nasıl muhalefet edildiğini, o zaman CHP İl Sekreteri olan Gazi Doğan’ın kaçak inşaatı önlemek için yaptığı hukuk mücadelesi bu süreçte unutulmamalı...
Bunu sık sık gündeme taşıdığımızı bir kez daha hatırlatalım.
0 zamanki Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, otel sahibinin ‘torpilli’ bir yakını karşısında kaçak yapıya karşı direnememişti. Yıkım karan alınmış, ancak Büyükşehir Belediyesi ‘tahsisat yok’ diyerek yıkım ekibi gönderememişti. 
Bu yasaya karşı bir ‘hile’ idi. Hatırlanırsa, Nurettin Sözen’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde ünlü Park Otel kaynak bulunarak yıkılmıştı. 
Geçen dönem ise Acemoğlu Hamanı için tahsisat bulamayan Büyükşehir Belediyesi, buna karşılık Göktürk Kemerburgaz’da bir koleji ‘inadına’ yerle bir etmişti. Demek ki işin içinde ‘siyasi kollama’ vardı.
2009’da lağv edilen Eminönü Belediyesi Fatih’e bağlandı.
Hukuk süreci devam etti.
Nevzat Er ile şimdiki Belediye Başkanı Mustafa Demir, Içişleri Bakanlannın ‘koruması’ ile yargılanmaktan kurtuldular. Buna karşılık Gazi Doğan olayın peşini bırakmadı, Bu kez Danıştay’a karşı dava açarak, iki belediye başkanı ve 22 üst düzey belediye görevlilerinin yargılanmalannı istedi.
Danıştay 2. Dairesi, (Esas no: 2012’ye 623 sayılı ve 29.6.2012 tarihli karar) Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, eski Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ve 22 üst düzey belediye personeli 
(Aralarında belediye başkan yardımcıları, imar ve fen işleri müdürleri ile mıntıka mühendisleri bulunuyor) hakkında, TCK’nın 240, 228, 330’a göre yargılanmalarına oybirliğiyle onay verdi.
Bu maddeler görevi kötüye kullanma, ihmal, savsaklama, kaçak inşaata göz yumma ve buraya elektrik, su, doğalgaz bağlama suçlarını içeriyor. Yargı gene de bir yerde yolunu buluyor.
2006’dan beri süren bu kanun dışılığa ‘göz yummak’, 2012’de yargılama noktasına geldi.
Bu arada Büyükşehir Belediyesi yıkım için tahsisat ayırmadı ya... Orada görevini ihmal eden Kadir Topbaş hakkında da Danıştay’da yine Gazi Doğan’ın açtığı bir dava daha bulunuyor.
Gazi Doğan sade bir partili ve duyarlı bir yurttaş, bugün asgari ücretle eşi ve dört çocuğunu geçindirmeye çalışıyor. Geçmişte ‘y......k ilişkiler’ içinde olan belediye meclis üyelerine bu olay da kapak olsun.
— Fatih Belediye Başkanlığı'da. 

Haber & Fotoğraf : www.fatihhaber.com (Abdullah Gözaydın)

SİVİL HABER

YORUM EKLE
YORUMLAR
HASAN BAYRAKTAR
HASAN BAYRAKTAR - 12 yıl Önce

yanı yıkılıp eskı halıne donmelidır. yapanın yanına kar kalmamali. tarihe sahıp çıkmalıdır

SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209