“Fatih Balık Festivali” bugün Kumkapı’da başladı.

“Fatih Balık Festivali” bugün Kumkapı’da başladı. Kumkapı Meydanı’nda kurulan dev sahnede kolbastı ve horon gibi çeşitli dans gösterilerinin yanı sıra sürpriz sanatçılarda şarkılarıyla yer aldı.

 “Fatih Balık Festivali” bugün Kumkapı’da başladı.

 Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir açılışta yaptığı konuşmada, “Fatih’in çeşitli bölgelerinde o bölgelere uygun festivaller yapıyoruz. Amacımız Fatih’in kendine özgü kültürünü önce kendisine, sonra da tüm İstanbul’a ve Türkiye’ye yansıtmak” dedi.

2 gün sürecek olan festivalde 10 bin kişiye, yaklaşık 20 ton balık ve deniz mahsulü dağıtılacağını ifade eden Başkan Demir, “Temel hedefimiz denizin farkına varabilmek” diye konuştu. Dünyada ortasından deniz geçen, farklı dinlere ve medeniyetlere mensup kişilerin yaşadığı başka bir şehir olmadığını ifade eden Mustafa Demir, “Tüm insanların kendilerinden bir parça buldukları yerin varisiyiz” dedi. Temmuz ayında düzenlenen “24. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışması”na katılan ve 6,5 kilometrelik parkuru tamamlayarak boğazı yüzerek geçen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Buradaki amaç spor değil; belediye, şehir, deniz ve insanın farkına varılmasıydı” şeklinde konuştu.

Kumkapı Turistik Restoranları ve Esnafları Dayanışma Derneği Kumder Başkanı Kemal Duranoğlu ise Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Fatih Belediyesi’nin desteğiyle ilçede yapılan festivallere “Balık Festivali” ile katılmaktan onur duyduğunu söyleyen Duranoğlu, İstanbulluların yemek, gezmek ve eğlenmek için Fatih’e gelmelerini sağlamak amacıyla Fatih Belediyesi’nin desteğiyle yapılan festivallerin arttırıldığına dikkat çekti.

Konuşmaların ardından Kumder Başkanı Kemal Duranoğlu, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’e kendilerine verdiği destekten dolayı plaket verdi.

Düzenlediği etkinliklerle balıkçılara destek veren Fatih Belediyesi, “Balık Festivali”yle, balıkçılığın gelişimine katkı ve sağlıklı bir nesil için balık tüketiminin teşvikini amaçlıyor.
Üç tarafı denizlerle çevrili Tarihi Yarımada’nın denizle ilişkisini geliştirmesine de katkı sağlayacak olan “Balık Festivali”nde balık tutma yarışması, folklor gösterileri ve Ahırkapı Roman Orkestrası konseri gibi çeşitli etkinlikler yer alıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Bandosu’nun At Meydanı’ndan Kumkapı’ya kadar yürüyüşüyle başlayan “Balık Festivali” etkinlikleri kapsamında sürpriz sanatçıların katılımıyla konserler de veriliyor.
Fatih Belediyesi ve Kumder’in işbirliğiyle hazırlanan “Balık Festivali”nin açılış töreninde “Ahırkapı Roman Orkestrası ve Karadeniz Halk Oyunları Ekibi” de yer aldı. Festival, Pazar günü Galata Köprüsü’nde düzenlenecek oltayla balık tutma yarışmasının ardından, Kumkapı Meydanı’nda aşçıların yemek yapma yarışmasıyla sona erecek.
Fatih Belediyesi, festival çerçevesinde ızgara balığın yanı sıra, 8000 kişilik uskumru, 2000 kişilik palamut, 1500 adet istavrit tava, 3000 adet balık böreği, 4000 adet balık köftesi, 800 porsiyon kalamar tava, 1200 porsiyon hamsi tava ile 5000 adet midye tava dağıtıyor.

16 EYLÜL PAZAR PROGRAMI

Yer: Yeni Galata Köprüsü
10.00 – Oltayla Balık Tutma Yarışması
11.00 – Kumkapı Orkestrası Fasıl Müziği
12.00 – Balık Ekmek ikramı
12.30 – Ödül Töreni (Oltayla Balık Tutma Yarışması)

Yer: Kumkapı Meydanı
14.00 – Kumkapı Aşçıları Yemek Yapma Yarışması
18.00 – Yemek Yarışması Ödül Töreni


Bilgi için :
Yüksel GÖKTÜRK
Basın Danışmanı
0533 695 37 45 / 0542 235 72 47 / 0212 453 1438

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209