ESKİDEN KARABAYIR’DI ŞİMDİ EĞİTİM ÜSSÜ OLDU

İstanbul’un en genç nüfusa sahip ilçesi Esenler’de, eğitim alanında dev adımlar atılıyor. Esenler’in eski adıyla Karabayır Mahallesi, yeni adıyla Tuna Mahallesi’nde bulunan alan artık eğitim vadisi olacak.

ESKİDEN KARABAYIR’DI ŞİMDİ EĞİTİM ÜSSÜ OLDU
 Esenler, en kalabalık ve en genç nüfusa sahip ilçe olma özelliğinden dolayı yaşadığı sıkıntıların üstesinden bir bir gelmeye devam ediyor. Bundan yaklaşık dört yıl önce 80 kişilik sınıflarda eğitim görmeye çalışan çocuklar, bugün özel okulların sınıf mevcutlarıyla eşdeğer sınıflarda, daha kaliteli eğitim alarak başarılarını taçlandırıyor.


TUNA EĞİTİM VADİSİ


Bu başarıyı kalıcı hale getirmek isteyen Esenler Belediyesi,ilçeyi eğitim vadisine dönüştürmeyi hedefliyor. Bu amaçla Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen proje sayesinde Karabayır olarak bilinen alan, yeni adıyla Tuna Eğitim Vadisi’nedönüştürülüyor.


KAMULAŞTIRMADA SONA GELİNDİ


Konuyla ilgili vakit kaybetmeden çalışmalara başlayan Esenler Belediyesi, toplamda 14 bin metrekare olacak olan eğitim vadisi için kamulaştırmaların büyük bir bölümünü tamamladı. Sona gelinen kamulaştırma çalışmaları da tamamlandıktan sonra proje başlayacak.


BAKAN, YERİNDE İNCELEDİ


Eski Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun bizzat bölgeye gelerek yapmış olduğu çalışmalarla, proje çok istisnai bir durum olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kamulaştırıldı ve şimdiden 12 milyonluk (trilyon) kısmı vatandaşa ödendi. Geriye kalan 15.2 milyonluk tutar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İl Özel İdaresi’ne gönderildi. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından da bizzat takip edilen proje, kamulaştırmaların tamamlanmasının ardından dev eğitim vadisine dönüşecek. 


SİVİL HABER

YORUM EKLE
YORUMLAR
suskun
suskun - 10 yıl Önce

Tam olarak bu eğitim üssü karabayır ın neresine yapılacak bilgi verirseniz çok memnun olurum teşekkürler

suskun
suskun - 10 yıl Önce

Tam olarak bu eğitim üssü karabayır ın neresine yapılacak bilgi verirseniz çok memnun olurum teşekkürler

SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209