ESKAT EKİBİ HAYAT KURTARACAK

Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nde (ESKAT) görevli 50 belediye personeli, uygulamalı “İlkyardım Kursu”na katıldı. Kursun ardından yapılacak sınavda başarılı olan adaylar, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı İlkyardımcı Kimlik Kartı almaya hak kazanacak.

ESKAT EKİBİ HAYAT KURTARACAK
 Esenler Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi Amirliği (AKOM) ile Esenler Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ortaklaşa Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibine (ESKAT) yönelik “İlkyardım Kursu düzenledi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda 4 gün boyunca verilen kursla yaklaşık 50 kişi ilkyardım eğitimi aldı.

HAYAT KURTARAN BİLGİLER

İlkyardım uzmanları Şervan Temtek ve Esma Demirtaş tarafından verilen seminerler kapsamında ESKAT ekibi, kalp masajı ve suni teneffüs eğitimi, trafik kazalarında ve enkazda kurtarma, kırık, yanık ve boğulma durumunda uygulanacak ilkyardım teknikleri konularında kapsamlı bir eğitim aldı. Seminerde teorik bilgilerin yanında, belediye personeline maketler üzerinde kalp masajı, suni solunum, yaralı veya hastayı taşınma teknikleri gibi konularda uygulamalar da yaptırıldı. İlkyardım ile ilgili bilinmesi gereken her şeyi öğrendiklerini söyleyen belediye personeli, olası kazalarda daha soğukkanlı davranacaklarını dile getirerek, bu tür durumlarda sakin, pratik ve kararlı ilkyardım uygulayabileceklerini söylediler.

İLKYARDIMCI OLACAKLAR

Kursa katılan personel, önümüzdeki günlerde Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda uygulamalı olarak yapılacak sınava girecek. Sınavda 85 ve üzeri puan alanlar, mülakata girmeye hak kazanacak. Tüm aşamaları başarıyla tamamlayan adaylar, Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı İlkyardımcı Kimlik Kartı’na sahip olacak.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209