ESENLER’DEN SANCAK’TA ÇİFTE ŞÖLEN

Toplu sünnet ve nikâh şöleni ile Evlad-ı Fatihan ikinci bayramını yaşadı.

ESENLER’DEN SANCAK’TA ÇİFTE ŞÖLEN
 Tarihi kardeşlik ilişkilerini geliştirmek amacıyla Sırbistan’ın Novi Pazar Belediyesi’nin organizasyonu ve Esenler Belediyesi’nin katkılarıyla 150 çocuk sünnet ettirilirken, toplu nikâh şöleni ile de 15 çift dünya evine girdi. Bölge, Ramazan Bayramı’nın ardından adeta ikinci bayramını yaşadı.

Sosyal belediyecilikte sınır tanımayan Esenler Belediyesi, şimdi de ilçe sınırlarını aşarak yeni bir projeye daha imza attı. Daha önce çeşitli sel felaketi, kuraklık, açlık ve kıtlık gibi insanlık dramlarının yaşandığı Pakistan, Somali, Gazze, Arakan gibi dünyanın muhtelif coğrafyalarına el uzatan Esenler Belediyesi, şimdi de yüzünü Balkanlar’a çevirdi.

Asırlarca Osmanlı ikliminde huzur ve rahat bir ortamda Türk yurdu olarak varlığını sürdüren Evlad-ı Fatihan topraklarının bugünkü mazlum ve mağdur insanlarına kucak açan Esenler Belediyesi, gerçekleştirdiği iki etkinlikle kardeşliğin sınır tanımadığını bir kez daha gösterdi. Ramazan Bayramı’nın hemen ardından gerçekleştirilen etkinliklerle, Sancak bölgesi adeta ikinci bayramını yaşadı. Balkanlar ile var olan kardeşlik köprülerinin güçlenmesine vesile olacak etkinliklerin ilki, Sancak bölgesinin en önemli şehirlerinden olan Novi Pazar’da 31 Ağustos 2012 Cuma günü Sünnet Şöleni ile başladı. 150 çocuğun sünnet ettirildiği ve Novi Pazar Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen şölende, sünnet olan her çocuğa sünnet takım elbisesi ve bisiklet hediye edildi. Yöresel halk oyunlarının gösterisi ve çocuklar için çeşitli animasyonların da yer aldığı şölene, yöresel Boşnak müziği konseri renk kattı.

15 ÇİFTE TOPLU NİKÂH

Etkinliklerin ikincisi ise; toplu nikâh şöleni oldu. Nikâhları kıyılacak 15 çift, önce hep birlikte şehir turu atıp hatıra fotoğrafları çektirdiler. Toplu nikâh programı ise, 1 Eylül Cumartesi günü Novi Pazar’ın doğa ile iç içe, tabii güzelliklere sahip Ras Otel’de gerçekleştirildi. Her çifte gelinlik – damatlık, beyaz eşya (çamaşır makinesi, buzdolabı v.s.) ve çeşitli takıların hediye edildiği nikâh töreni, yenilen yemek ve konserle sona erdi.
Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Polat, İBB İston A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Ağırman, İBB Belbim A.Ş. Genel Müdürü Harun Maden, Eyüp Belediyesi Başkan Yardımcısı Semih Dikyol, İSKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Cafer Sezgin, Esenler Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Kürşat Gülrenk , Tek Rumeli TV Yöneticisi Atilla Baykal, Sancak Dostları Grubu temsilcilerinin de katıldığı sünnet ve nikah şölenleri tam bir bayram havasında geçti. 125 bin nüfusunun yüzde 99’u Müslüman olan Novi Pazar Belediye Başkanı Dr. Meho Mahudoviç, etkinliklerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bizleri unutmayan Türkiyeli gönül dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Her iki programda da maddi ve manevini desteğini esirgemeyen başta Esenler Belediyesi olmak üzere tüm sponsorlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.

BİZİ MUTLU EDİYOR

Novi Pazar Belediye Başkanı Dr. Meho Mahudoviç , Boşnaklar ve diğer toplulukları bir arada huzur içinde yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, “Türkiye’de yaşayan Boşnaklar bizim için çok önemli. Türk insanının bu bölgeye özel bir ilgi göstermesi bizi çok mutlu ediyor. Bugün burada gerçekleştirdiğimiz şölenler için biz çok mutluyuz. Eğitim, sağlık, imar ve birçok alanda Türk kurum ve kuruluşlarıyla ortak projelere imza atmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

KARDEŞLİK SINIR TANIMAZ

Gönül kardeşliğinin kan kardeşliğinden daha güçlü olduğunu söyleyen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Bugün sınırlarımız dışında kalan ancak, gönüllerimizde kardeş olan ve ebediyen bu kardeşliğimizi muhafaza edeceğimiz ve geliştireceğimiz kardeşlerimiz var. Bu kardeşliklerimizin güçlenmesi, birbirimizi tanımamız ve düzenlenen kültürel etkinliklerle mümkündür. Novi Pazar’da düzenlediğimiz iki etkinlik de bu amaca yöneliktir. Gerek sünnet şöleni, gerekse nikâh şöleni kardeşliğin sınır tanımadığını, Türkiye’de kendilerini unutmayan birilerinin var olduğunu göstermek içindir. Bu gibi uluslar arası düzeydeki sosyal ve kültürel etkinliklerimiz devam edecek” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209