ESENLER'DE RAMAZAN DOLU DOLU YAŞANIYOR

Esenler Belediyesi tarafından Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen Ramazan etkinliklerine bu kez tasavvuf müziği sanatçısı Agah damgasını vurdu. Programa katılan Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da dinleyenlerin gönüllerini mest etti.

ESENLER'DE RAMAZAN DOLU DOLU YAŞANIYOR
 Esenler’de Ramazan dolu dolu yaşanmaya devam ediyor. Esenler Belediyesi tarafından her akşam düzenlenen programlarla Esenler halkı, Ramazan’ın bereketini ve coşkusunu bir arada yaşıyor. Her akşam birbirinden farklı etkinliklerin gerçekleştirildiği Esenler’de, Ramazanın ikinci gününde de programlar tüm hızıyla devam etti.

Esenler Dörtyol Meydanı’nda gerçekleşen etkinlikler, çocuk animasyonları ile başladı. Teravih namazının ardından Kur’an- ı Kerim tilaveti ile devam eden programa; Esenler Kaymakamı Nazım Madenooğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Umut Özkan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Birim Müdürleri ve binlerce vatandaş katıldı. Programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ramazan’da hayata geçirilen çalışmalara dikkat çekerek, insanı hayatta en çok mutlu eden şeyin diktiği ağacın gölgesinde oturmak ya da diktiği ağacın meyvesini yemek olduğunu söyleyerek Esenler Dörtyol Meydanı’nın yeni yüzüyle hizmete girmesine dikkat çekti. “Esenler’deki kardeşlerimin o güzel yüzlerinin güldüğünü görünce, iyi ki bu hizmetleri yapmışız diyorum” diyen Göksu, Ramazanı Esenler’de yaşamaya ve yaşatmaya çalıştıklarını belirtti.

SİZ TEBESSÜMLE CEVAP VERİN

Ramazan’ın Esenler’in her bir sokağında hissedildiğini anlatan Göksu, Ramazan’ın dirlik, birlik ve canlılık olduğunu söyledi. Ramazan’ı 7’den 70’e herkesin yaşaması için gayret göstereceklerini ifade eden Göksu, “Yeter ki siz bize tebessümle cevap verin” dedi.
Ramazan ayı boyunca Dörtyol Meydanı’nda her akşam programlar düzenleyeceklerini kaydeden Göksu, Kadir Gecesi’nde de yapılacak olan “10 bin hatim,100 bin dua” programına dikkat çekerek herkesi programa davet etti.
Göksu’nun ardından konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu da Esenler’in hizmetlerle büyüyüp geliştiğini söyleyerek, Esenler’in adından çok sık bahsedilen bir ilçe haline geldiğini belirtti. Ramazan ayını herkesin en iyi şekilde yaşamaya gayret etmesi gerektiğini vurgulayan Madenoğlu, “Küslüklerinizi ortadan kaldıralım, dünyanın çeşitli yerlerinde fakirlik fukaralık içinde olanlara yardım elimizi uzatalım” dedi.

BAŞKAN’DA UMRE MÜJDESİ


Kaymakam Madenoğlu’nun konuşmasının ardından program, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun sohbetiyle devam etti. Programa yoğun ilgi gösteren vatandaşlara dikkat çekerek sözlerine başlayan Prof. Dr. Hatipoğlu, “Esenler’de bu güzel coşkuyu görmek son derece güzel. Halkımız dinini seviyor. Müslümanlık halkımızın hücrelerine işlemiş” dedi. Mekke ve Medine’ye yaptığı ziyareti anlatarak konuşmasına devam eden Hatipoğlu, Peygamber efendimizin (s.a.v) yaşadığı yerlerde gezdiğini ve Peygamber efendimize ilk vahyin geldiği Hira mağarasını ziyaret ettiklerini belirtti. “Oraları anlamak için oraları görmek lazım” diyen Hatipoğlu, oraları ziyaret etmek için herkesin tüm imkânlarını zorlaması gerektiğini söyledi. Bu konuda belediyelere de görevler düştüğüne dikkat çeken Hatipoğlu’nun çağrısına kulak veren Başkan Göksu ise; kürsüye ikinci kez çıkarak, Kadir Gecesi’nde Dörtyol’da yapılacak programa katılanlan arasında yapacakları çekilişle 10 kişiyi Umre’ye gönderecekleri müjdesini verdi. Göksu, meydanı dolduran vatandaşlar tarafından dakikalarca alkışlandı.

Sohbetin ardından program, tasavvuf musikisinin sevilen ismi Agâh’ın konserinin ardından sona erdi. Program sonrasında Dörtyol Meydanı’ndaki stantları tek tek gezen Belediye Başkanı Göksu, vatandaşlarla da sohbet ederek şikâyet ve önerileri dinledi.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209