ESENLER DE ‘EKMEK İSRAFINA DUR’ DEDİ

Türkiye genelinde başlatılan “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”na Esenler’den de büyük destek geldi. Esenler Dörtyol Meydanı’nda başlatılan kampanya ile, vatandaşlara ekmek israfını önleme konusunda bilinçlendirilecek.

ESENLER DE ‘EKMEK İSRAFINA DUR’ DEDİ

 Esenler Kaymakamlığı, Esenler Belediyesi ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleşen “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”, Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programla başlatıldı. Programa, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkan Vekili Faruk Aydın,  İl Tarım Müdürü Kasım Piral, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ve vatandaşlar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlarken, Tacirler Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından folklor oyunu gösterisi ile devam etti. Dev ekrandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın israf ile ilgili konuşmaları ve israf konulu kamu spotunun izlenmesinin ardından kısa bir selamlama konuşması yapan Esenler İlçe Tarım Müdürü, kampanya ile ilgili bilgi vererek, yılda bir milyar ekmeğin çöğe atıldığını kaydetti.

2 MİLYAR EKMEK ÇÖPE GİDİYOR

  Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu yaptığı konuşmada, Türkiye’de ciddi bir ekmek israfının olduğunu belirterek, “Türkiye’de ciddi anlamda hatta insanı ürkütecek boyutlarda bir ekmek israfı var. Yılda üretilen 37 milyar adet ekmeğin iki milyarı boşa gidiyor. Bunun maddi karşılığı 1,5 milyar Türk lirasıdır. Bu 1,5 milyar Türk lirası bizim Türkiye olarak dünyada birinci olduğumuz un ihracatından elde ettiğimiz gelire eşittir. Ne kadar acı bir durum” diye konuştu.

ASKIDA EKMEK 16’DAN 30’A ÇIKIYOR

  Esenler Belediyesi Başkan Vekili Faruk Aydın, ekmeğin kutsallığına değinerek, “Bizim toplumumuzda ekmek kutsaldır, başka bir yeri vardır. Yemin ettirmek istediğimiz de bile ekmek üzerine yemin ettiririz. O kadar kutsaldır. Biz belediye olarak bu kampanyaya sonuna kadar destek oluyoruz, olmaya da devam edeceğiz. Esenler’de ihtiyaç sahibi ailelerimize ekmek ulaştırmak ve eski güzel bir geleneğimizi yaşatmak adına başlattığımız askıda ekmek kampanyamız devam ediyor. Şu anda Esenler’de 16 fırınımızda bu askıda ekmek projemize devam ediyoruz. 15 gün içerisinde kısmetse bu fırın sayısını 30’a çıkaracağız” dedi.

GERİ İADELER, EN BÜYÜK İSRAF SEBEBİ

İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Fahri Özer ise, “Ekmek israfını önlemek her insanın başlıca görevidir. Ekmekler insan için üretilir. İnsanın tüketmediği her ekmek israf edilmiş olur. Ekmek en fazla fırınlarımızda israf ediliyor. Bakkal ve bayilerimizin aşırı kar hırsı ve haddinden fazla ekmek alıp satamadığı ekmekleri fırınlara iade etmeleri ekmek israfının en büyük sebebidir” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından törene katılan konuklar, Dörtyol Meydanı’nda kurulan stantları ziyaret etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209