Engelliye engel olan sorunlar ne zaman çözülecek?

Metrobüs ve metro duraklarında sorunlar artarak devam ediyor, engelliye engel olan sorunlar ne zaman çözülecek?

Engelliye engel olan sorunlar ne zaman çözülecek?
 CHP İBB Meclis Üyesi Fikret Konya’dan Başkan Topbaş’a sorular: Metrobüs ve metroların duraklarında bulunan engelli vatandaşlarımız için platformlar, asansörler ile yürüyen merdiven ve bantlarda meydana gelen arıza ve sorunlar vatandaşlarımızı mağdur etmeye devam ediyor,sorunlar ne zaman çözülecek? Sorun konusu platformlar, asansörler ile yürüyen merdiven ve bantlar ile ilgili alımlar hangi ihale usulleri ile gerçekleştirilmiştir? İhale bedelleri nedir ve kimlerin uhdesinde kalmıştır? Bu sorunlara yönelik olarak ilgili yüklenicilere kaç kere cezai işlem uygulanmıştır? Bunların toplam bedeli nedir? 


İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinin 2013 yılı Ekim ayı Meclis toplantılarında CHP İBB Meclis Üyeleri Fikret Konya, Ercihan Ekşi,Dr. Hakkı Sağlam ve Serdar Bayraktar imzaları ile İBB Meclis Başkanlığına verilen ve Başkan Kadir Topbaş tarafındancevaplandırılması istenen yazılı soru önergesi; 

“Sögütlüçeşme-Beylikdüzü arasında metrobüs duraklarında bulunan engelli vatandaşlarımız için platformlar, asansörler ile yürüyen merdiven ve bantlarda başta Mecidiyeköy olmak üzere yoğun duraklarda meydana gelen arıza ve sorunların vatandaşlarımızı mağdur ettiği gözlenmiştir. Bu durum tarafımızca bir kaç defa meclis gündemine getirilmiş ancak geçen sürede bu konuda tedbir ve önlem alınmadığı gibi sorunların devam ettiği izlenmiştir. 

Bu kapsamda;  Aşağıdaki sorularımızın cevaplandırılmasını talep ediyoruz. 

1) 2012-2013 yıllarına yönelik olarak metrobüs güzergâhında bulunan duraklar için kaç adet engelli platformu asansör ve yürüyen merdiven bant alımı yapılmıştır?

 2) Bu alımlar hangi ihale usulleri ile gerçekleştirilmiştir? İhale bedelleri nedir ve kimlerin uhdesinde kalmıştır? 

 3) Bu ihalelere yönelik olarak yapılan sözleşme devri işlemi var mıdır? Devir söz konusu ise hangi karar ile kimlere yapılmıştır. 

 4) METROBÜS GÜZERGÂHINDA BULUNAN platform, asansör ile yürüyen merdiven ve bantların bakımlarına yönelik olarak 2012-2013 yıllarına yönelik olarak kaç ihale yapılmıştır? İHALE BEDELLERİ NEDİR? KİMLERİN UHDESİNDE KALMIŞTIR? 

5) Bakım ihalelerinde sözleşme devri olmuş mudur? Varsa bu devirler hangi kararlar ile kimlere yapılmıştır. 

6) 2012-2013 Yıllarında platform, asansör ve yürüyen merdivenler ile ilgili belediye birimlerine yapılan şikâyet sayısı kaçtır?

7) Bu alanlarda bu güne kadar meydana gelen bir kaza var mıdır? Varsa yeri, tarihi, sonuç ve detayları nedir? 

8) Bu sorunlara yönelik olarak ilgili yüklenicilere kaç kere cezai işlem uygulanmıştır? Bunların toplam bedeli nedir? 

9) İdare tarafından fesih işlemi uygulanmış ihale var mıdır?

10) Metrobüsler de ve metrolar da kullanılan yürüyen merdiven ve bantların satın alınmaları aşamasında kullanılan teknik şartnamelerin bir örneğinin tarafımıza verilmesini talep ediyoruz. 

11) Söz konusu güzergâhta metrobüs ve toplu taşım araçlarının kullanımına yönelik hangi kapasitede kaç otopark yapılması planlanmaktadır? Bu gün itibariyle gelinen aşama nedir?”

 dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209