ENGELLİLER GÜVENDE OLSUN DİYE

“Engelli Ailelerinden Oluşan Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi Projesi” kapsamında düzenlenen “Güvenli Yaşam” seminerinde konuşan Sosyolog Suat Ulusoy, “Görme engelliler mutlaka beyaz baston kullanmalı ve bağımsız yaşam eğitimi almalı” dedi.

ENGELLİLER GÜVENDE OLSUN DİYE
 Esenler Belediyesi Etüd ve Proje Müdürlüğü ve Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi’nin (ESKAT) İstanbul Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa düzenlediği “Engelli Ailelerinden Oluşan Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi Projesi” kapsamında seminerler devam ediyor. “Sesimi Duyan Var mı?” sloganıyla gerçekleştirilen proje kapsamında bu hafta İSEM’de görevli Sosyolog Suat Ulusoy, engelli ailelerine “Güvenli Yaşam” semineri verdi. Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM) Konferans Salonu’nda  gerçekleşen seminere, AKOM Amiri Nihat Duman ve çok sayıda engelli ailesi katıldı.

Engellilerin dezavantajlı durumlarından dolayı güvenli yaşam konusunda daha titiz olunması gerektiğini kaydeden Ulusoy, engel gruplarına göre alınacak tedbirlerle bazı hayati risklerin dahi önüne geçilebileceğini aktardı. Yatalak hastaların portatif şişme küvette daha rahat yıkanabileceğini söyleyen Ulusoy, tekerli sandalye kullanan engelliler için ise, “Uzun süre tekerlekli sandalyede vakit geçirenler için havalı veya jel minder kullanılmalı” tavsiyesinde bulundu.

BEYAZ BASTON ŞART

Görme engelliler için daha fazla kabartma yol yapılması gerektiğini söyleyen Ulusoy, araba kullananların da görme engelli vatandaşları düşünmesi gerektiğini kaydetti ve, “Şoförler, görme engellilere ayrılmış yollara araba park etmemeliler” dedi. Ulusoy, konuşmasının sonunda “Görme engelliler mutlaka beyaz baston kullanmalı ve ‘Bağımsız Yaşam’ eğitimi almalı” diye konuştu. Ulusoy, programın ardından dinleyenlerin sorularını da cevapladı.

HERKES KATILABİLİR

4 hafta boyunca her Pazar günü saat 14.00’da gerçekleştirilen seminerler kapsamında üçüncü hafta “Engellilere Yönelik İlk Yardım” ve son hafta ise “Psikolojik Rehabilitasyon” seminerleri düzenlenecek. “Engelli Ailelerinden Oluşan Gönüllü Arama Kurtarma Ekibi”nde yer almak isteyen vatandaşlar, 444 00 73 ve (0212) 562 17 40 numaralı telefonları arayarak detaylı bilgi alabilirler.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2014, 12:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209