ENGELLİ GÖZÜYLE ÇANAKKALE

Engelli gençler, Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümünde düzenlenen programda, sahneye koydukları tiyatro gösterileri ve söyledikleri Çanakkale türküleriyle herkese duygu dolu dakikalar yaşattı.

ENGELLİ GÖZÜYLE ÇANAKKALE
 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi (İSEM), Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenledikleri programla Çanakkale Şehitlerini andı.


İstanbul’un dört bir yanından gelen engelli gençlerin katılımıyla gerçekleşen programda; Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSEM Müdürü Bekir Köksal, Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özcan Hamza da hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan programda, engelli gençler sahneye koydukları tiyatro gösterisi ile herkese duygu ve coşku dolu dakikalar yaşattı. Programda İstanbul’un farklı ilçelerinde eğitim gören engelli gençler, sahneye çıkarak Çanakkale Zaferi konulu tiyatro, konser ve şiir çalışmalarını izleyenlere sundular.


Programda bir konuşma yapan Esenler Belediyesi Genel Koordinatörü Mehmet Çelik, programda emeği geçen herkese teşekkür ederken;  İstanbul Büyükşehir Belediyesi İSEM Müdürü Bekir Köksal da İSEM’in faaliyetleri hakkında bilgi verdi.


ZAFER KOLAY KAZANILMAZ


Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu’nun konuşmasıyla devam eden programda Madenoğlu, engelli gençlerin sahneye koyduğu tiyatro gösterisinin herkesin duygularına tercüman olduğunu söyledi. 98 yıl önce milletimizin hiçbir millete nasip olmayan tarihin en anlı şanlı zaferlerinden birini kazandığını belirten Madenoğlu, “Bir zafer, kolay kazanılmaz. Uğruna şehit düşeceğin değerlerin olacak” dedi.


Madenoğlu’nun konuşmasından sonra program, İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan tiyatro oyunu, Çanakkale şiirleri ve ‘Seyit Onbaşı’ adlı tiyatro oyununun ardından sona erdi. 


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209