Engelli Dostu Mamak Belediyesi

Engelliler Platformu'ndan Akgül'e Teşekkür Ziyareti Engelli Dostu Mamak Belediyesi

Engelli Dostu Mamak Belediyesi
 Mamak Engelliler Platformu Başkanı Yıldırım Babaözü, aralarında engelli vatandaşların da yer aldığı komisyon üyeleriyle birlikte Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül'ü makamında ziyaret etti. Yapılan ziyarette ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalarda engelli vatandaşları unutmadığı için Akgül'e teşekkür eden platform temsilcileri,   platform sayesinde engellilerin sesini duyurmaya çalıştıklarını kaydetti.

Engelli vatandaşların yaşam şartlarını kolaylaştırmanın hem kanuni hem de vicdani bir sorumluluk olduğunu belirten Akgül, hiçbir insanıengelinden dolayı toplumdan ayrıştırılmaması gerektiğini belirterek, "Mamak'ta hayata geçirdiğimiz yatırımların hemen hepsinde engelli vatandaşlarımızın ihtiyaçları ilk sırada yer aldı" dedi.

 "Hayata Umut Dolu Gözlerle Bakıyorum" Yerel yönetimler olarak engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını belirten Akgül, sosyal sorumluluk projeleriyle engellilerin yaşamlarına yardımcı olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Mamak'ta böyle bir platformun olmasının sevindirici olduğunu kaydeden Akgül, el birliği ile çalışmalara devam edeceklerini söyledi. Engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalara her geçen gün yenisini eklediklerini belirten Akgül, "Görme engelli vatandaşlarımızın rahat hareket etmesi için ana hizmet binamızın içini yürüme bantlarıyla döşedik. Yine engelli vatandaşlarımız için belediye binamızda merdiven başları, asansör ve lavabo girişlerinde düzenleme yaptık. İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız için Engelsiz SMS hattı kurduk. Engelli vatandaşlarımızın kullandığı akülü araçlar için şarj dolum istasyonu kurduk" dedi. Yine Mutlu mahallesinde tasarımıyla engelli vatandaşların fiziksel gelişimlerine fayda sağlayacak KırıSudak Kardeşlik parkını hizmete sunduklarını kaydeden Akgül, bu yıbir adet engelli nakil aracını da araç filosuna dâhil ettiklerini söyledi. Yaklaşık otuz yıldır ortopedik engeli olduğunu kaydeden platform üyelerinden Vildan Çelik te (32), Akgül'ün sıkıntılı ve sevinçli zamanlarda yanlarında olduğunu belirterek, "Gerek sosyal projeler, gerekse engelliler adına Mamak'ta yapılan çalışmalar umut verici. Artık hayata umut dolu gözlerle bakıyorum" diye konuştu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209