EKŞİ: BAŞARI AHLAKLA ANLAM KAZANIR

ESAYDAM’da seminer veren Prof. Dr. Halil Ekşi, “Çocuklarda ahlaki değerler ile başarının bir arada olması gerekiyor” dedi.

EKŞİ: BAŞARI AHLAKLA ANLAM KAZANIR

 Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Ekşi, Esenler Belediyesi Aile Yaşam ve Danışma Merkezi (ESAYDAM)’nde Esenlerlilerle buluştu. ESAYDAM Seminer Salonu’nda düzenlenen programa, Esenlerli anne, babalar yoğun ilgi gösterdi. “Çocuklarda ve Ergenlerde Değerler Eğitimi” konulu seminerde Prof. Dr. Halil Ekşi, çocukların zararlı maddelerden uzak tutulduğu kadar internet bağımlılığından da uzak tutulması gerektiğine dikkat çekti.  Ailelerin, genelde çocuklarının başarılı olmasını istediklerini belirten Ekşi, ahlaki değerlerin ve başarının doğru orantıda çocuğa aşılanması gerektiğini kaydetti.

ÇOCUKLARA ROL MODEL OLUN

Hiçbir ebeveynin çocuğuna “Başarılı ol ama nasıl başarılı olursan ol” diye bir öğütte bulunmaması gerektiğini kaydeden Ekşi, “Başarının yanında çocuklarımızın hayırlı olmasını da istiyoruz. Ahlaki değerler ile başarının ikisi bir arada olması gerekiyor. Biz başarıyı sadece akademik başarı olarak, derslerden alınan iyi notlar olarak görmüyoruz. Çocuğa rol model olmamız gerekiyor. ‘Televizyon izleme, ders çalış’ deriz ama televizyonu biz izlemeye devam ederiz. On yaşına gelmiş bir çocuğa annesi yemek yediriyorsa, ondan eğitim sorumluluğunu yerine getirmesi beklenemez” dedi.

KURALLARINIZ OLSUN

Çocuklara karşı tutarlı olmanın önemine de değinen Ekşi, ebeveynlerin davranışlarının anlattıklarından daha önemli olduğunu belirterek,  “Ahlaki değerlerin farkında olun ve onları çocuklarınızla paylaşın” diye konuştu. Ebeveynlerin kuralları olması gerektiğine vurgu yapan Ekşi, konuşmasının sonunda “Çocuklarınıza bir yasak koyduğunuz zaman ona nedenini söyleyin. Alacağınız kararlar çocuklarınızı ilgilendiriyorsa onların da fikrini alın” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209