DÜŞLER BAHÇESİNDEKİ ÇOCUKLAR” SERGİSİ KARTAL’DA

“DÜŞLER BAHÇESİNDEKİ ÇOCUKLAR” SERGİSİ KARTAL’DA

DÜŞLER BAHÇESİNDEKİ ÇOCUKLAR” SERGİSİ KARTAL’DA
 Kartal Belediyesi, sosyal ve kültürel etkinliklerini bu kez engelli çocuklara yardım için gerçekleştirdi. Kartal Belediyesi ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Temel  Sanat Uygulamaları Öğretim Üyesi Çağla Göksu’nun ortaklaşa düzenlediği “Düşler Bahçesindeki Çocuklar” isimli resim sergisi, Kartal Belediyesi yeni hizmet binası sergi salonunda açıldı. Serginin açılışına Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, eşi Feray Öz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye birim müdürleri, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar katıldı. Sergiden sağlanacak gelir, engelli çocukların eğitim almalarına olanak yaratmak için kullanılacak.

Göksu’nun, çini mürekkebi kullanarak yaptığı resimlerde  hayatın yaşamsal döngüsü, neşe, sevinç, keder ve ümit, doğal renklerle yansıtılıyor. Serginin geliri, Kartal Belediyesi tarafından belirlenecek olan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı engellilere ait özel eğitim sınıflarının yapılandırılması ve materyallerinin karşılanmasında kullanılacak. 

Serginin Geliri Engelli Çocuklar İçin Harcanacak

Bugüne kadar birçok çalışmaya imza atan Çağla Göksu, yaptığı açılış konuşmasında, “Öncelikle bana bu imkanı verdiği için sergiye gelerek bizleri şereflendiren Belediye Başkanımız Sayın Op. Dr. Altınok Öz ve siz değerli konuklara çok teşekkür ediyorum. Sergimiz, sekiz sivil toplum kuruluşunun desteğiyle satışta. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Buradaki satışların geliri 5 okula bağışlanacak ama okul sayısı, buradaki satışa göre artabilecek. Bu anlamda ilginizi bekliyor, şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Altınok Öz: “Engellilere Yönelik Her Projenin Arkasındayız”

Göksu’nun ardından bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, engellilere yönelik projelerin oluşumu ve uygulanması için yapılan çalışmalara destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Başkan Altınok Öz, “Sevgili misafirler, sizler çok değerlisiniz. Attığınız adım çok değerli. Bir sanatçının rüyalarının ne kadar önemli olduğunu burada gösterdiniz. Önemli çünkü o hassasiyete değer verdiniz.

Muharrem ayının anlamına dikkat çeken Başkan Altınok Öz, “Aşure, birçok malzemenin bir araya gelmesiyle güzel bir tadın oluşmasıdır. Bu memleket böyle bir memleket. Bir sürü kültür var ve bu kültürlerin harmanlandığı bir memlekette yaşıyoruz. Ama bazen önümüzdeki yardıma muhtaç insanları göremiyoruz. Ancak başımıza geldiği zaman hassas olabiliyoruz ve anlayabiliyoruz. Sanatçı duyarlılığı onun için farklı. Engelliler için bir sergi açmak istediğinde yerel yönetici olarak mesleğimiz gereği ve hayatımızda karşılaştığımız olaylar nedeniyle hemen ‘Memnuniyetle’ dedik ve bir baktık ki bir sürü insan, bir sürü kuruluş bu işin içinde. Önünü açtığınız zaman bizle yürüyecek bir sürü insan var. Çağla hocamız bu sergiyi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde yapacaktı. Hocamıza ‘İnşaatı devam eden yeni belediye binamızda bu etkinliği yapar mısınız?’ dedik memnuniyetle kabul etti. Öncelikle bu salonu bu hale getiren çalışma arkadaşlarımıza ve bu önerimizi kabul eden Çağla hocamıza çok teşekkür ediyorum. Kartal’da böyle güzel bir sergi salonuna kavuşmuş olduk. Eksiklerimiz var ama kısa zaman içinde bu bina, kültürde ve sanatta sizlerle buluşabilecek bir mekân haline gelecek” dedi.

“Yeni Belediye Binası Kartal’da Kültür ve Sanatın da Merkezi Olacak”

Kartal’da devam eden Kentsel Dönüşüme de değinen Başkan Altınok Öz, “ Kartal, Kentsel dönüşümün merkezi. İlçemiz dönüşecek. Kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü, yerinde dönüşüm. Burası otopark olarak planlanmış bir bina idi ama şu an birçok holding binasının daha ötesine taşınmış bir bina. Kültür ve sanatıyla aynı zamanda yerel yönetim olarak da Kartal halkına hizmet edecek. Eğer dönüşümün içinde insan faktörü yoksa kültür sanat yoksa o dönüşüm bir şey ifade etmeyecektir. Bu hassasiyeti gösteren, bizlerle beraber yürüyen sanatçılarımıza, değerli sivil toplum örgütlerine ve yardım kuruluşlarına huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu vereceğiniz katkı, okullardaki engellilere bir nebze katkı olacak ama daha büyüğü, yapacağınız bağışlar, Atalar’da yapacağımız Engelli Rehabilitasyon Merkezi’mizin temel taşı olsun. Alacağınız bir resim bile önemli” dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, sergiyi açması ve engellilere verdiği destek nedeniyle Çağla Göksu’ya “Kartalı Seviyorum” plaketi takdim etti. 

Açılışı yapılan sergide Kartal Belediyesi Engelsiz Üretim Atölyesi’nde engellilerin el emeğiyle ortaya çıkan ürünler de sergilendi. Ayrıca Cumhuriyet İlkokulu öğrencileri, Üretim Atölyesinde öğrendikleri sulu boya kuru boya çalışmalarını uygulamalı olarak gösterdiler. Başkan Altınok Öz, eşi Feray Öz ve misafirleriyle sergiyi gezdi. Feray Öz, engelli çocuklara katkıda bulunmak için çok sayıda resim aldı. Başkan Altınok Öz, sergide engelli çocuklarla bol bol sohbet etti, onların çalışmalarını inceledi, çocuklar da Başkan Altınok Öz’e sevgi ve ilgiyle karşılık verdiler. Misafirlere kokteyl ikramı yapılan sergide Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün, eşi Feray Öz’le dans etmesi ile sergi salonunda keyifli anlar yaşandı.    

Çağla Göksu’nun “Düşler Bahçesindeki Çocuklar” resim sergisi, Kartal Belediyesi’nin yeni hizmet binasında 29 Kasım’a kadar sanatseverleri bekliyor.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209