"ÇANKAYA'DA KATILIMCI BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZELİNİ UYGULAYACAĞIZ"

MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları ile bir araya geldi..

 MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, Belediye Meclis Üyesi Aday Adayları ile bir araya geldi..

“MECLİS ÜYELERİ, YEREL TEMSİLİN EN ÖNEMLİ UNSURLARIDIR”

“ÇANKAYA’DA KATILIMCI BELEDİYECİLİĞİN EN GÜZELİNİ UYGULAYACAĞIZ”

Belediye Meclisinin bir belediyenin yönetiminde çok önemli olduğunu, fakat birçok belediyede belediye meclisinin sadece kararları onaylamak için kullanıldığını ifade eden MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, “Belediye Meclisi ve belediye meclis üyeleri, yerel temsili ve katılımı sağlama özellikleri nedeniyle demokratikleşmenin yerel düzeyde kalıcı olmasını sağlama anlamında büyük önem taşırlar. Bu açıdan belediye meclisini modern anlamda çalıştıracağız ve meclis üyelerimizin tecrübelerinden yararlanacağız” dedi.

MHP Çankaya Belediye Meclis üyeleri adayları ile bir araya gelen MHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Sadık Aslan, “MHP olarak belediye meclisine ve aldığı kararlara büyük önem veriyoruz. Aktif ve katılımcı sağlama açısından belediye meclis üyelerimizin önerileri bizim için çok önemlidir. Halkla kaynaşmanın, yerel kimliği oluşturmanın mümkün olabilmesi için belediye meclisinin kararları sözde değil bizde özde olacaktır. Yönetimi şemamız olacak, fakat hiçbir zaman tek adam olma gibi bir anlayışımız olmayacak” şeklinde konuştu. Aslan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kamu yönetimi ilke ve yöntemleri kapsamında yerel yönetimlerin topluma nitelikli, ucuz, ekonomik ve verimli hizmet üretmesi gerekmektedir. Yerel yönetimler ticari bir kuruluş değildir. Şimdi bakıyoruz, birçok belediyenin sunduğu hizmetler vatandaşların canını yakmaktadır. Ulaşımın pahalı olması insanları en çok etkileyen konuların başında gelmektedir. Yine su, doğalgaz ve diğer hizmetlerin vatandaşa pahalı bir şekilde ulaştırılması ciddi sıkıntıları da beraberinde getirmektedir. Ucuz, kaliteli hizmeti en hızlı şekilde sunma ilkesi ile hareket ederek vatandaşlarımıza en güzel, en yeni ve modern hizmetleri sunacağız. Demokratik temsiliyet, katılım, özerklik, refah, eşitlik, hakçalık gibi prensipleri ile hareket edeceğiz. (Biz böyle istedik, böyle olacak) mantığı ile asla hareket etmeyeceğiz.”

Halka her zaman çok yakın olacaklarını sözlerine ekleyen Sadık Aslan, “Yerel yönetimlerin en belirgin özelliği iki temel işleyişi birden yapısında barındırmasıdır. Hem ‘yerel’ hem de bir ‘yönetim’ birimidirler. Yöre halkının ihtiyaçları, talepleri ve hizmetleri konusunda yereldirler; halka en yakın kendi kendini yönetme yetisine sahip siyasal bir sistem olmaları nedeniyle de en temel yönetim, iktidar birimleridirler. Bizim yönetim anlayışımızın temelini bu oluşturacaktır. Halka yakın olacağız, en uygun hizmeti, en hızlı bir şekilde sunacağız ve katılımı sağlayacağız” diyerek açıklamalarını tamamladı.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 17:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209