ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ VEFA BEKLER

Çanakkale Zaferi’nin 98. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programda konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Çanakkale şehitleri için “Onlar, bize tarihi birikimleriyle güzel bir vatan hediye ettiler, onlara çok büyük vefa borcumuz var” dedi.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ VEFA BEKLER
 İstanbul genelinde olduğu gibi Esenler’de de 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 98. yılı nedeniyle program düzenlendi.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa; Esenler İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, İlçe Sağlık Şube Müdürü Doğan Uysal, mahalle muhtarları ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda açılış konuşmasını yapan İbrahim Turhan Anadolu Lisesi Müdürü Yüksel Öztürk, şehitliğin Allah katında peygamberlikten sonra en yüksek mertebe olduğunu vurguladı. Çanakkale Zaferi’nin tarihte emsali görülmemiş bir zafer olduğunu belirten Öztürk, Çanakkale Savaşı’nda canları pahasına, vatan uğruna mücadele eden binlerce şehidi rahmet ve minnetle andıklarını ifade etti. Öztürk’ten sonra konuşan Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Çanakkale’nin bu milletin en önemli destanlarından bir tanesi olduğunu söyleyerek, Çanakkale’de zafer kazanılmasaydı, bugün bu ülkede özgürlüğün de olmayacağını belirtti.

Çanakkale’de Seyit Onbaşıların ve Yahya Çavuşların vatanı, dini, milleti ve geleceği için göğüslerini gererek ‘Çanakkale geçilmez’ dediklerini ifade eden Göksu,  “Onlar, bize tarihi birikimleriyle güzel bir vatan hediye ettiler, onlara çok büyük vefa borcumuz var” dedi.  “Çanakkale’deki şehitler bizden vefa beklerler”  diyen Göksu, “Onlar nasıl ki kendi ülkeleri için canlarını ortaya koydularsa, bizden de ülkemiz için yüreğimizi ortaya koymamızı isterler. Onlar bu ülkenin kardeşliği, dirliği ve birliği için hep birlikte canlarını nasıl ortaya koyacaklarını çok iyi gösterdiler” dedi.

1915 GENÇ ÇANAKKALE YOLCUSU

Gençlere tavsiyeler vererek sözlerine devam eden Göksu, “ Gençler, size düşen bir görev var. Bilin ki dün Fransızlar, İngilizler, Boğaz’a kadar geldiler. Yarın gelmemek için gayret etmeyeceklerine garantimiz yok. Onların bu hayallerini yok edebilmek,  sizin bu ülke adına atacağımız heyecana ve adımlara bağlı. Öğretmenlerimize düşen görev ise; çocuklarımızı Çanakkale ruhuyla eğitmeleridir. İnanıyoruz ki, bugün ülkemizde yaşanan bu güzel gelişimlerle beraber artık bu ülkenin çocukları, Çanakkale ruhuyla büyüyecek, Çanakkale ruhuyla gelişecek ve Çanakkale ruhuyla da bu ülkeyi inşallah kalkındıracaklardır.”

Esenler’de Çanakkale ruhunun daim olması için Nisan ayında bin 915 gençle Çanakkale’ye gideceklerini haberini de veren Göksu, bu sene 20 bin Esenlerli’yi Çanakkale’ye götüreceklerini belirtti.

TARİHİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Göksu’dan sonra konuşan Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise; 98 yıl önce Çanakkale Zaferi’ni yaşadıklarını hatırlatarak, “Çanakkale Savaşı’na durup dururken gelinmediğini söyledi ve Çanakkale Savaşı hakkında bilgi verdi. Çanakkale’de Mehmetçiklerin büyük bir kahramanlık gösterdiğini ve destanlar yazdığını söyleyen Madenoğlu, “Çanakkale Savaşları’nın sadece Türkiye üzerinde değil, dünyanın gidişatı üzerinde de büyük etkileri olmuştur. Çanakkale’de eğer düşmanlarımız bizi yenseydi bugün çok kötü şeylerle karşı karşıya kalırdık” dedi. Vatanları uğruna şehit düşen Çanakkale şehitlerinin oluşturduğu birlik ve beraberlik tablosunun bugün de var olduğunu belirten Madenoğlu, “Bizleri bu tablodan uzak tutmaya çalışan, bu tabloyu bölmeye, parçalamaya çalışan ve bizleri birbirimize düşürmeye çalışan gafiller asla ve asla emellerine nail olamadılar ve ileride de olamayacaklar. Çünkü biz,  bu ülkede yaşayan hepimiz aynı ruha, aynı inanca sahibiz, aynı değerlere sahibiz” diye konuştu. Öğrencilere de nasihatler veren Madeneoğlu, sözlerine  şöyle devam etti:

“Sevgili öğrenciler, bu vatan için çalışacaksınız. O gün sizin yaşınızda olanlar, vatanları için şehit oldular. Biz bugün sizden ölmenizi ya da herhangi birisiyle muharebe yapmanızı istemiyoruz, biz bugün sizden çalışmanızı istiyoruz. Eğer okulda derslerinizi bitirdikten sonra doğruca evinize gidip dersinizi çalışmıyorsanız, bu vatana ve büyüklerinize karşı sizden beklenen görevi asla ve asla yapıyor olmayacaksınız. Çünkü bu vatanın gelişmiş, yetişmiş, her alanda varlığını ispatlayacak insanlara ihtiyacı var.”

Kaymakam Madenoğlu’nun Çanakkale şiirini okumasının ardından program, öğrencilerin Çanakkale konulu oratoryosu ve kahramanlık türküleriyle sona erdi.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209