BİNGÖL, TÜRK MUTFAĞI’NI ANLATTI

“Esra Ceyhan’la Kadın Buluşmaları”na konuk olan restaurant işletmecisi ve yazar Ramazan Bingöl, “Türk Mutfağı ucuz, sağlıklı ve lezizdir” şeklinde konuştu.

BİNGÖL, TÜRK MUTFAĞI’NI ANLATTI

 Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen, alanında uzman konuklarla her ay farklı bir konunun işlendiği “Esra Ceyhan’la Kadın Buluşmaları” bu ay restaurant işletmecisi ve yazar Ramazan Bingöl’ü ağırladı. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda Bingöl, kadınlara Türk Mutfağı ve sağlıklı beslenme konusunda bilgi verdi.

Ekranların sevilen yüzü Esra Ceyhan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programda, Türk mutfağı hakkında açıklamalarda bulunarak konuşmasına başlayan Bingöl, “Türk Mutfağı ucuz, sağlıklı ve lezizdir” dedi.

SINAVA HAZIRLANANLAR NASIL BESLENMELİ?

Esra Ceyhan’ın, sınav maratonundaki çocukların nasıl beslenmesi gerektiği sorusunu cevaplayan Bingöl, çocuğun başarılı olmasının sağlıklı beslenmesine bağlı olduğunu söyledi. “Kaliteli yaşam, sağlıklı beslenmeyle olur” diyen Bingöl, salondaki kadınlara çocuklarını tam buğday ekmeğine ve Türk mutfağına yönlendirmelerini tavsiye etti. Sınava girecek öğrencilerin alışkanlıkları dışında bir şey yememesi gerektiğini belirten Bingöl, sınav öncesindeki gece, ev yapımı yoğurttan yapılmış ayranın üzerine kuru nane eklenerek içilmesinin heyecanı yatıştıracağını söyledi. Sınavlar ile ilgili doğru bilinen yanlışlara da ışık tutan Bingöl, “Çocuklarınız sınavdan önce şeker yerine hurma, kuru üzüm ya da kuru incir gibi vitaminli besinler yesinler” önerisinde bulundu.

HANGİ YAĞLARI KULLANMALIYIZ?

Soru ve cevaplarla ilerleyen programda Bingöl, içeceklerle ilgili de açıklamalar yaptı. İçecekler içerisinde özellikle ayranın çocukların damak tadını geliştireceğini belirten Bingöl, gerçek ayranın sulu ve hafif ekşi olması gerektiğini vurguladı. Yağ kullanımı konusuna da değinen Bingöl, kadınlara ayçiçeği ve margarin yerine, zeytinyağı ve tereyağını tercih etmelerini önerdi ve zeytinyağının insanlar için en faydalı besinlerden olduğunu söyledi.

ESHİP ÖRNEK BİR PROJE

Gıda işletmelerinin, halk sağlığının korunması adına titizlik göstermeleri gerektiğine vurgu yapan Esra Ceyhan ise, Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü’nün belediye sınırları içinde faaliyet gösteren tüm gıda işletmelerinin hijyen ve hizmet açısından Avrupa Kültür Başkenti’ne yakışır standartlarda olması amacıyla yürüttüğü Esenlik Hijyen Projesi (ESHİP)’nin çok önemli olduğunu belirtti ve projenin diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini ifade etti.

UCUZ OLAN PAHALIDIR

Konuşmasına insan sağlığını tehdit eden gıda ürünleriyle ilgili açıklamalarda bulunarak devam eden Bingöl, “İnsanlar doğruyu, yanlışı kendi ayırmalı. Ucuz olan her zaman pahalıdır. Gereğinden fazla ucuz olan her gıda bize hastalık, sıkıntı ve zarar olarak dönüyor” dedi.

YEMEK, SEVGİ VE BESMELEYLE LEZZETLENİR

Yemeklerin pişirilme süresiyle ilgili bilgilendirmelerde de bulunan Bingöl, “Yemek, kısık ateşte pişmeli ve içine sevgi katılmalı. Sevgisiz ve besmelesiz yapılan yemek lezzetli olmaz” diye konuştu. Yemeğin lezzeti kadar sunumunun da önemli olduğunu kaydeden Bingöl, kadınların vitrinde saklayıp kullanmadıkları yemek takımlarını kullanmalarını ve kendilerine gerekli özeni göstermelerini tavsiye etti.
Program sonunda Esenler Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu, Bingöl’e günün anısına bir hediye takdim etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209