BİLİNÇLİ ANNELERLE SAĞLIKLI NESİLLER

Sultangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” eğitim programına katılan anne adayları, buluşma yemeğinde bir araya geldi

BİLİNÇLİ ANNELERLE SAĞLIKLI NESİLLER

 Bilinçli Annelerle Sağlıklı Nesiller
 
Sultangazi Belediyesi'nin hayata geçirdiği “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” eğitim programına katılan anne adayları, buluşma yemeğinde bir araya geldi. Programa katılan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, proje kapsamında anne adaylarına gebelik döneminden bebeğin her türlü bakımına kadar konusunda uzman kişiler tarafından eğitimler verildiğini söyledi.

Sultangazi Belediyesi, sosyal sorumluluk projeleri arasında yer alan “Bilinçli Anne Sağlıklı Nesil” eğitim programına katılan anne adaylarını bir araya getirdi. Avrasya Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eğitim alan anne adayları ile aileleri katıldı.

 

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Altunay, sağlıklı bir hamilelik dönemi ve sağlıklı nesiller yetiştirmek açısından eğitimlerin önemine değindi. Eğitimlerle 1000 anne adayına ulaştıklarını belirten Başkan Altunay, “Eğitimlerde ilk ve en önemli hedef beklenen bebeğin sağlıklı bir şekilde doğmasıydı. Bunun için sağlıklı ve huzurlu bir hamileliğin ardından doğal ve kolay bir doğum amaçlandı.

Paylaşılan bilgiler ve gebe tarafından alınan sorumluluklar anne- bebek ilişkilerini de olumlu yönde etkiledi.  Bu olumlu süreç, doğumu beklenen bebeğin hayat kalitesini de artırdı” diye konuştu.

Başkan Altunay,  Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı faaliyet gösteren Kadınca Yaşam Merkezi'nin çabalarıyla anne adaylarına doktorlar, psikologlar, fizyoterapistler tarafından doğum öncesi ve sonrası eğitim desteği verdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“İki yıldır sürdürülen proje ile hamilelik psikolojisi, doğum ve doğum sonrası egzersiz eğitimi, lohusalık dönemi, emzirme ve bebeğin her türlü bakımı konularında eğitimler verdik. Anne adaylarımıza verdiğimiz eğitimlerimiz, doğumdan sağlıklı bir gelecek sürdürülmesine varıncaya kadar bilinçli bir toplum oluşturmakta önemli bir görevi yerine getiriyor” .

Projeye destek veren Medicalpark, Bahat ve Gazi Hastanelerinin yöneticilerine teşekkür eden Başkan Altunay,  anne adaylarına  da yeni doğan çantası hediye etti.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209