BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ, ENGELLİLER İLE HAYATI PAYLAŞIYOR

Bayrampaşa Belediyesi, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bayrampaşa’daki engelli vatandaşların onuruna yemekli bir program düzenledi. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliği yaptığı programa onlarca engelli vatandaş ailesiyle birlikte katılarak gönüllerince eğlendi. Programın onur konuğu AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem oldu.

BAYRAMPAŞA BELEDİYESİ, ENGELLİLER İLE HAYATI PAYLAŞIYOR

Tüm önemli günlerde olduğu gibi Dünya Engelliler Günü’nde de engelli vatandaşları unutmayan Bayrampaşa Belediyesi, Bayrampaşa Belediye Başkanlığı Sağlık İşleri Müdürlüğü Fizik Tedavi-Rehabilitasyon Merkezi ve Basın Yayın-Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün organizasyonu ile engelli vatandaşlar için belediye hizmet binasında yemekli bir program düzenledi. Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğini yaptığı programa Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Ak Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Ak Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız, Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali, tekerlekli sandalye bağışında bulunan Birsen Erdem Balkan, çok sayıda engelli vatandaş ve aileleri katıldı.

Programda Başkan Atila Aydıner, masaları tek tek dolaşarak engelli vatandaşların sıkıntılarını dinledi. Engelli vatandaşlar ve aileleri sanatçı Berrin Ceylan’ın söylediği şarkılar eşliğinde gönüllerince eğlendi. Bağışçı Birsen Erdem Balkan, engelli vatandaşlara dağıtılmak üzere toplam 34 adet tekerlekli sandalye bağışında bulundu.

DÜNYA ŞAMPİYONLARI İLGİ ODAĞI OLDU

Tayland’da 1-7 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Bedensel Engelliler Okçuluk Dünya Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza atarak birinci olan ve yurda altın madalya ile dönen Bayrampaşalı milli okçular Burcu Dağ ve Erdoğan Aygan, programda ilgi odağı oldular. Milli okçular, hediyelerini Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erdem’in elinden aldılar.

EKREM ERDEM: HEPİMİZ İMTİHANDAYIZ

Statüsü ne olursa olsun fani dünyada herkesin bir şekilde imtihana tabi tutulduğuna vurgu yapan Ekrem Erdem, “Maddi-manevi kazançlar ve kayıplar imtihanın birer parçasıdır. Önemli olan son perde de bu imtihanı kazanabilmek. Engelli olalım veya engelsiz olalım, ama büyük imtihanı kazanan olalım” dedi.

AK Parti’nin toplumun her kesimine büyük kolaylıklar getirdiğine de değinen Erdem, “AK Parti öncesi Türkiye ile AK Parti dönemi Türkiye’si arasında büyük farklar olduğunu görüyoruz. AK Parti döneminde öğrenci, işçi, memur, engelli, kadın, çocuk değer ve saygınlık kazandı. Sunulan hizmetlerin kalitesi arttı. Millet devlet için değil, devlet millet için çalışmaya başladı” ifadelerini kullandı.

AYDINER: ÖNEMLİ OLAN ENGELLİ OLMAK DEĞİL, ENGELLİLERE ENGEL OLMAMAKTIR

Programda konuşan Başkan Aydıner, yılın 365 günü engelli vatandaşlar ile hayatı paylaştıklarını ve engelleri birlikte aştıklarını söyledi. Başkan Aydıner, “Biz Bayrampaşa Belediyesi olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk. Engelli kardeşlerimizin engelsiz bir hayat sürebilmeleri için projeler ürettik. Çok sayıda engelli vatandaşımıza akülü ve manüel tekerlekli sandalye hediye ettik. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizle, engelli kardeşlerimize tahsis ettiğimiz araçlarımızla onlara destek olduk. Bugün olduğu gibi her zaman engelli vatandaşlarımıza destek olmaya devam edeceğiz. Önemli olan engelli olmak değil, engellilere engel olmamaktır. Engellilere engel olunmadığında onlar, dünya şampiyonu olarak bizleri gururlandırıyorlar. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimize kayıtlı Burcu Dağ ve Erdoğan Aygan kardeşimiz Engelli Okçuluk Dünya Şampiyonu olarak bunun en güzel örneğini gösterdiler.” dedi.

Program boyunca neşeleri yerinde olan engelli vatandaşlar da duygularını şu şekilde dile getirdiler:

“Engelli olmanın büyük zorlukları var. Engelli olarak yaşamak elbette ki zor. Ancak bundan daha da zor olan bazı kişilerin ve kurumların duyarsızlığı. Bize değer veren bir belediyemiz var. Bayrampaşa Belediyesi ve Belediye Başkanımız Atila Aydıner, bizlere karşı oldukça duyarlı. Bayrampaşa’da yılın sadece bir günü değil, her günü değer görüyoruz. Bize değer veren, engellerimizi aşmamız noktasında bize her zaman destek olan Başkan Atila Aydıner’e ve ekibine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

GELENEK 19 YILDIR DEVAM EDİYOR

Bayrampaşa Belediyesi, 19 yıldır Dünya Engelliler Günü öncesinde veya sonrasında engelli vatandaşlara ve ailelerine yemek veriyor.

 

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209