Bayraktar'dan dönüşüme tam not

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiği Havaalanı Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Bayraktar, Esenler’deki kentsel dönüşüme tam not verdi.

Bayraktar'dan dönüşüme tam not

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Esenler Kentsel Dönüşüm alanında incelemelerde bulunup, basın mensuplarına bilgi verdi. Havaalanı Mahallesi’nde 254 bina ve toplam 1.227 bağımsız bölümün bulunduğu 72 bin metrekarelik alanda yürütülen Kentsel Dönüşüm bölgesindeki son durumu yerinde görmek için mahalleye gelen Bakan Bayraktar, Belediye Başkanı Göksu ile birlikte bölgeyi gezdi. Baykan Bayraktar, kentsel dönüşüm alanına 5 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yıkımı gerçekleştirilen binanın önünden geçerek proje alanında incelemelerde bulundu Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’dan bilgi aldı. Yağışlı bir havada geçen inceleme gezisinin sonunda Bakan Bayraktar ve Başkan Göksu basın mensuplarına çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.   İlk açıklamayı Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu yaptı. Göksu, bölgenin Bakanlar Kurulu tarafından ilk afet riski altındaki bölge olarak ilan edildiğine dikkat çekerek, şu anda bu bölgenin yüzde 70’inden fazlasının nüfustan arındırılmış durumda olduğunu söyledi. Bölgede vatandaşlarla yapılan hak sahipliği sözleşmesinde yüzde 98’e ulaşıldığını vurgulayan Göksu, geriye kalan yüzde 2’sinin hukuki olarak kendi içinde problemlerinin olduğunu, bu problemlerin de en kısa zamanda çözüleceğini belirtti.


6 KATLI BİNA 25 DAKİKADA YIKILIYOR

Ortalama her gün 3 kepçeyle beraber sürekli yıkıldığını anlatan Göksu, “Bu bölge afet riskli yapı alanı. Bazen öyle oluyor ki 6 katlı binayı 25 dakikada yıkıyoruz. Binaların durumu çok vahim durumda idi. Şu anda bu noktaya gelmiş olduk” dedi.

Havaalanı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların kentsel dönüşüme  büyük destek verdiklerini söyleyen Göksu, “Esenler halkına teşekkür ediyorum. Yoğun gayret gösterdiler,  bizi motive ettiler. Bu noktaya geldik. İnşallah kentsel dönüşümün o güzel konutlarını burada bütün hak sahiplerine teslim etme töreninde de burada buluşuruz” diye konuştu.


KİMSENİN BURNUNU KANATMAYACAĞIZ

Göksu’nun ardından konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar da Türkiye’nin ve İstanbul’un kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu söyledi. “Türkiye’nin afet riski taşıyan binalardan kurtulmaya acil ihtiyacı var” diyen Bayraktar,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla 5 Ekim 2012 tarihinde bir milat başlattıklarını ve Türkiye için asrın projesini başlattıklarını ifade ederek, “Yüce halkımıza ve bu vatanın milletine yürekten teşekkür ediyorum. Türkiye Cumhuriyetinin 61. hükümetinin bir üyesi olarak bu büyük projenin başındaki kişi olarak yürekten teşekkür ediyorum. Eğer, Esenler’deki vatandaşlarımız bu projeye destek vermeseydi ve siz basın mensupları kardeşlerim bu projeye destek vermeseydi biz bugünlere gelemezdik” diye konuştu.

“Kimsenin burnunu kanatmayacağız” diyen Bayraktar, “Bizim derdimiz fakir fukaranın, garip gurebanın yuvasını yapmaktır. Kimseyi incitmek gibi bir düşünce içinde olamayız. Sosyal devletin gerekleri neyse onu yapacağız” dedi.

Türkiye’nin gelişmiş ülkeler safına girmek için büyük bir mücadele verdiğini söyleyen Bayraktar, insanların da artık oturdukları evlerin sağlam mı sakat mı olduklarına baktırmak zorunda olduğunu belirtti.

“Afetler olduğu zaman insanlarımızın canı kaybolmasın,  ekonomimiz küçülmesin, ülkemiz travma yaşamasın” diyen Bayraktar, “Biz Ameraka’nın güney batısında deprem olduğunda nasıl insanlar depremle alay ediyorsa, Japonya’da artık insanlar depremin karşısnda nasıl kendilerini güvenli hissediyorsa bizim vatanımızın insanı da özgüveni yakalamaya hak etmiştir” dedi.


İMKÂNLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ

“Bu çalışmanın semeresini gördüğümüz için bugün  buradayı” diyerek sözlerine devam eden Bayraktar, şöyle konuştu:

“ Belediye başkanı başarılı olduğu için biz buradayız. Nerede halk razıysa,  nerede gönüllülük yakalanmışsa, nerede insanımız mutluysa bu dönüşüme biz de elimizle, beynimizle, gücümüzle devlet olarak, hükümet olarak ordayız. Bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz ve bu dönüşüme mutlaka başarıya ulaştıracağız ki ülkemiz gerçekten gelişmiş bir ülke olsun. Bu büyük proje için herkesten destek bekliyorum.”

Bayraktar,  konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. 


SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209