Başkan Demir ‘bir hayalim daha gerçek oldu’…

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir bugün iki okulda müzik atölyesi açılışı yaptı, 12 okula daha müzik atölyesi açılacağının sözünü verdi.

Başkan Demir ‘bir hayalim daha gerçek oldu’…

Fatih Belediyesi’nin eğitime tam desteği devam ediyor. Eğitimin sadece ders çalışmaktan ibaret olmadığını söyleyen Başkan Demir, çocukların, gençlerin sanat, müzik, spor gibi bir alanda mutlaka eğitim almalarını, bunu sağlamak için okullara spor salonları gibi müzik ve sanat atölyeleri de yapacaklarının müjdesini verdi.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilk önce Mimar Mehmet Selim Baki tarafından kurulan ‘Barış için Müzik Vakfı’ işbirliğiyle yaptırılan Hattat Rakım İlköğretim Okulu’ndaki törene katıldı. Burada hepsi ilköğretim öğrencisi olan çocuklardan oluşan grubun konserini hayranlıkla izleyen Demir, daha sonra müzik atölyesinin açılışını yaparak, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
İkinci tören ise Cevri Kalfa İlköğretim Okulu’nda gerçekleştirildi. Burada da tamamen okulun öğrencilerinden oluşan müzik ve dans grupları gösteri yaptı.

Gösterilerin ardından Fatih Belediyesi tarafından okulun bahçesine müstakil olarak inşa edilen müzik atölyesinin açılışı yapıldı.

Yapılan çalışmayla ilgili bilgi veren Başkan Demir, ‘uzun zamandır hayali olan müzik atölyelerinin hayata geçmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çocukların eğitildikleri takdirde çok büyük başarılar kazanacaklarına gönülden inandığını söyleyen Başkan Demir, ‘Bugün burada övülecek tek konu, çocuklarımız. Ben onlara şimdiden bizim sanatçılarımız diyorum. Hepsini tek tek tebrik ediyorum ve iki çocuk sahibi bir baba olarak bugün bu çocuklara gıpta ediyorum’ diyerek heyecanını vurguladı.

Başkan Demir’e küçük kemancılardan biri keman hediye etti. Demir de minik kemancıdan kendisine ders vermesini istedi. Atölyenin sınıflarını da gezen Başkan Demir, kısa bir süre de gitar çaldı.  

Müzik atölyeleri tamamen ücretsiz olarak eğitim veriyor. Müzik atölyelerini Fatih Belediyesi, Barış için Müzik Vakfı işbirliğiyle kuruyor, gerekli müzik aletlerini ve diğer ihtiyaçlarını karşılıyor. 12 müzik atölyesi daha hizmete girecek ve çocuklara ücretsiz eğitim verecek.

SİVİL HABER

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209