Başkan Aydıner 10 Ocak'ta gazetecileri yine unutmadı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla basın mensuplarıyla yemekli bir programda bir araya geldi.

Başkan Aydıner 10 Ocak'ta gazetecileri yine unutmadı

 BAŞKAN AYDINER’DEN GAZETECİLERE ’10 OCAK’ SÜRPRİZİ

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla basın mensuplarıyla yemekli bir programda bir araya geldi. Programın onur konuğu Suriye’de kaçırılan ve 40 günlük esaretin ardından Türk emniyet güçleri tarafından kurtarılan foto muhabiri Bünyamin Aygün oldu.

Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl da 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde gazetecileri unutmadı. Gazetecilerin onuruna Titanic Hotel’de yemekli bir program düzenledi. Başkan Atila Aydıner’in ev sahipliğinde gerçekleşen programa AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız ile ulusal ve yerel medyada görev yapan çok sayıda basın mensubu katıldı. Programın onur konuğu ise Suriye’de kaçırılan ve 40 günlük esaretin ardından Türk emniyet güçleri tarafından kurtarılan foto muhabiri Bünyamin Aygün oldu.

40 GÜNLÜK ESARET MUTLU SONLA BİTTİ

Suriye’de kendisini kaçıranlar tarafından 40 gün boyunca ölümle tehdit edildiğini ve oldukça zor günler geçirdiğini belirten Aygün, “Allah kimseyi esaret altında bırakmasın. Beni kaçıranlar ajan olduğumu düşünüyorlardı. Gazeteci olduğuma inanmak istemediler. Günlerce ölümle yaşam arasında gidip geldim. Allah’a şükür şimdi ülkemdeyim. Beni kurtararak yeniden özgürlüğüme kavuşmamı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Gazeteciye değer verilmesi tüm gazetecileri mutlu ettiği mutlu gibi, beni de mutlu ediyor. Bizlere değer veren Bayrampaşa Belediye Başkanı Sayın Atila Aydıner’e ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“GAZETECİLER HER GÜNÜMÜZE IŞIK TUTUYOR”

“Her koşulda görev yapma azmini kaybetmeyen tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü yürekten kutluyor, onlarla zorlu görevlerinde kolaylıklar diliyorum”  diyerek sözlerine başlayan Başkan Aydıner, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Basın mensupları, devletin kurumlarıyla halk arasında doğru ve güncel enformasyon akışı sağlayarak önemli bir görev üstleniyor. Gazeteciler, bu zorlu görevi gece-gündüz demeden, canlarını tehlikeye atarak ve yoğun bir emek harcayarak icra ediyor. Basın dünyası da teknolojinin tüm imkânlarını en iyi şekilde kullanıyor. Ancak bu imkânlar gazetecinin habere ulaşması sırasında yaşadığı tehlikeleri ve sıkıntıları ortadan kaldırmaya yetmiyor. Gazeteciler, bizler için tehlikeli bir görevi yapmaya devam ediyor. Yurt içindeki ve yurt dışındaki gelişmelerden gazeteciler sayesinde haberdar oluyoruz. Medya ve çalışanları olmasa bizim halkımız için ürettiğimiz projeleri de halkımıza duyurma imkânımız olmaz. Gazeteciler, bir günümüze değil, her günümüze ışık tuttuğundan yılda sadece bir günü onların günü ilan etmeyi yetersiz buluyorum.”

FOTOĞRAF MAKİNESİNİ KESTİLER

Düzenlenen programda Başkan Aydıner, özel olarak tasarlattığı fotoğraf makinesi şeklindeki pastayı gazeteciler ile birlikte keserken gazeteciler de Aydıner’in tatlı sürprizi karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler.

BÜNYAMİN AYGÜN’E PLAKET

Programın onur konuğu Bünyamin Aygün’e Başkan Aydıner tarafından plaket verildi.

Program, gazetecilere özel tasarım masa saati hediye edilmesiyle ve toplu halde fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

SİVİL HABER

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2014, 22:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner309

banner225

banner209